Premieră în Episcopia Maramureșului și Sătmarului: Echipa „Sănătate pentru sate” va activa în perioada 23-29 ianuarie 2017

În premieră, Campania Sănătate pentru sate a Patriarhiei Române se va desfășura și în Episcopia Maramureșului și Sătmarului în perioada 23-29 ianuarie 2017. O echipă formată din 23 voluntari ai Paraclisului Catedralei Naţionale, dintre care 19 sunt medici cu diferite specializări de la diferite spitale din Bucureşti, vor oferi consultații medicale gratuite în patru localități rurale din județul Maramureș.

Vom fi prezenţi în localitatea Săcel pe 24 ianuarie, în Ieud pe 25, în Dragomireşti pe 26, iar în Săliştea de Sus pe 27 ianuarie 2017. Vom organiza acţiuni medicale cu caracter umanitar având drept beneficiari persoanele defavorizate, cazuri sociale cu vârstă înaintată, persoane nedeplasabile cu boli cronice din aceste localităţi. Urmărim prin aceste acţiuni facilitarea accesului la asistenţă medicală primară persoanelor din mediul rural şi localităţi izolate, a declarat pentru Radio Trinitas Dan Prună, voluntar coordonator al Campaniei Sănătate pentru sate.

Foto: Arhivă

Comentarii Facebook


Știri recente