Preînscrieri la Școala Gimnazială Ortodoxă din Cluj

Școala Gimnazială Ortodoxă din cadrul Seminarului Teologic Ortodox din Cluj-Napoca a dat startul preînscrierilor pentru cele 25 de locuri în clasa a V-a pentru anul școlar 2014-2015, după cum aflăm de la Radio Renașterea.

Școala gimnazială ortodoxă aduce în atenția părinților interesați o ofertă educațională bogată cu un program after-school în care copiii pot urma o serie de activități extracurriculare pentru a deprinde și a învăța limbi străine, dezvoltare personală, muzică, dans, teatru sau desen.

Copiii care vor fi înscriși în clasa a V-a la școala gimnazială ortodoxă din cadrul Seminarului Teologic Ortodox din Cluj-Napoca vor avea parte de o educație bazată pe valorile moral-creștine și pe excelență, deopotrivă. Această educație va fi oferită de cadre didactice bine pregătite și dedicate educării și formării copiilor, care se vor preocupa în mod special, pe lângă acumularea de cunoștințe și de educația spirituală a învățăceilor.

Potrivit pr. director, Liviu Vidican Manci, se dorește realizarea unui parteneriat real între Familie – Școală – Biserică în beneficiul copiilor: „Ne-am gândit să aducem pentru părinții clujeni, dar nu numai, o ofertă educațională pentru clasa a V-a pe care nu o întâlnesc în alte școli. Nu ne referim neapărat la curricula națională, la orele care se desfășoară între ora 8 dimineața și ora 13, când se încheie cursurile, ci la oferta de after-school, pe de o parte, iar pe de altă parte la cadrele didactice care sunt dedicate întru totul procesului educațional. Dorim un parteneriat, un parteneriat între Familie -Școală, totul sub cupola Bisericii, pentru că atâta timp cât ai binecuvântarea lui Dumnezeu, lucrurile nu au cum să nu se întâmple bine. Prin urmare avem o preocupare deosebită pentru partea spirituală, interioară a copiilor, pentru echilibrul lor emoțional. De aceea trecerea de la clasa a IV-a la clasa a V-a o facem ușor, încercând să-i conștientizăm pe elevi că au intrat într-o altă etapă a pregătirii lor, dar că sunt la fel de iubiți cum au fost în clasele primare, unde simbolul stabilității lor emoționale era învățătoarea. Totodată profesorii ce predau la clasa a V-a în cadrul școlii gimnaziale ortodoxe sunt foarte atenți, foarte concentrați și mai mult decât atât foarte bine pregătiți. Ne interesează în mod deosebit performanța, însă din experiența Școlii Primare, la clasele pregătitoare, clasele a I-a și a II-a, pe care le avem am constatat că acolo unde există o stabilitate emoțională și spirituală, performanțele copiilor sunt mai mari, decât dacă am insista doar pe performanța școlară. Am vrut să schimbăm puțin ordinea valorilor. Ne interesează performanța, dar în primul rând echilibrul emoțional al copiilor și dacă avem echilibru moral și spiritual vom avea performanță mult mai bună”.

Această primă etapă de preînscriere în clasa a V-a la școala gimnazială ortodoxă a debutat pe 31 martie și se va încheia pe 15 iunie. În această perioadă părinții clujeni își pot depune dosarele de înscriere la secretariatul Seminarului Teologic Ortodox din Cluj-Napoca, situat în piața Avram Iancu nr. 18. Cursurile se desfășoară în clădirea situată pe strada Meseriilor nr.20, poziționată semicentral într-o zonă liniștită de case, având dotări de ultimă generație.

Comentarii Facebook


Știri recente