Pregătiți pentru viață: O școală din Suceava le oferă elevilor un curs opțional de dezvoltare a caracterului

Școala Gimnazială „Sfântul Ioan cel Nou de la Suceava” a optat, în acest an școlar, pentru un curs opțional care să consolideze trăsăturile pozitive de caracter ale copiilor. Cursul a fost propus de Părintele Bogdan Feștilă, profesor de limba română și diriginte la una din clasele gimnaziului sucevean.

Elevii au astfel ocazia să desfășoare ore interactive de dezvoltare personală, cunoaștere și autocunoaștere, cu accent pe dezvoltarea caracterului prin consolidarea responsabilităţii și asumarea vocației personale.

Noutatea cursului este că propune un set de valori morale, cu rol de sprijin pentru pregătirea şi confruntarea cu provocările vieţii.

Școala Gimnazială Sf. Ioan de la Suceava a ales opționalul Pregătiți pentru viață: consolidează caracterul copiilor și abilitățile lor de relaționare. Sursa foto: Arhiepiscopia Sucevei și Rădăuților

Programa disciplinei opționale este centrată pe consolidarea responsabilităţii şi a interacţiunii sociale sănătoase în comunităţi variate: familie, şcoală, grup de prieteni, comunitate locală.

Elevii vor exersa aplicarea unor norme de relaţionare dezirabile în contexte de viaţă variate și vor explora activ elemente din viaţa de zi cu zi, din perspectiva specificului vârstei prepubertăţii şi a preadolescenței.

Cursul promovează o viziune integrată asupra persoanei umane, cu accent pe dezvoltarea dinamicii spirituale: dezvoltare morală, respect pentru viaţă, corectitudine, integrare, libertate şi responsabilitate, relaţiile persoanei cu sine, cu lucrurile, cu ceilalţi, acceptarea propriei vocaţii.

Școala Gimnazială Sf. Ioan de la Suceava a ales opționalul Pregătiți pentru viață: consolidează caracterul copiilor și abilitățile lor de relaționare. Programa include și noțiuni de educație pentru sănătate. Sursa foto: Arhiepiscopia Sucevei și Rădăuților

Prin grija pentru dezvoltarea comportamentală din afara școlii, cu o manifestare pozitivă în familie și în societate, opționalul are în vedere gestionarea relaţiilor în cadrul familiei, al grupului de prieteni, în comunitate/societate, în alte categorii de relaţii.

Elevii de clasa a V-a ai Școlii Gimnaziale „Sfântul Ioan cel Nou de la Suceava” au desfășurat deja o serie de lecții cu tematici diverse, precum: Autoportret, Eu și ceilalți, Cine sunt, ce vreau și ce pot?, Calități și defecte, Gestionarea emoțiilor, Sănătate pentru minte și trup.

Școala Gimnazială Sf. Ioan de la Suceava a ales opționalul Pregătiți pentru viață: consolidează caracterul copiilor și abilitățile lor de relaționare. Sursa foto: Arhiepiscopia Sucevei și Rădăuților

Opționalul „Pregătiți pentru viață. Educație pentru viață și comunitate” este acreditat de Ministerul Educației și face parte din categoria Curriculum la Decizia Școlii.

Sursa foto: Arhiepiscopia Sucevei și Rădăuților

Urmărește-ne pe Telegram: t.me/basilicanews

Comentarii Facebook


Știri recente