Pregătiri pentru reuniunea tinerilor ortodocși

Orașul Baia Mare va fi, în perioada 3-6 septembrie, gazda primei ediții a Reuniunii Tinerilor Ortodocși. Evenimentul se adresează reprezentanților tuturor eparhiilor din țară și din diaspora. De asemenea, sunt invitați să participe tineri de diferite naționalități, delegați ai bisericilor ortodoxe surori, dar și ai asociațiilor de tineri ortodocși din străinătate. În organizarea reuniunii s-au implicat, alături de Episcopia Maramureșului și Sătmarului, și autoritățile locale.

„La Baia Mare vor sosi începând din data de 3 septembrie 2800 de oaspeți din întreaga țară și din străinătate. Aproape 700 de tineri localnici și din împrejurimi vor participa la acest eveniment în special ca voluntari. Aprox. 1000 de familii vor găzdui cei 2800 de tineri ai reuniunii. 40 de parohii din Baia Mare și din împrejurimi sunt implicate în acest mare proiect. Preoții noștri și profesorii de religie și ei contribuie la realizarea reuniunii tinerilor ortodocși și în fiecare lună se întâlnesc în cadrul unor întâlniri de lucru. În momentul de față redactăm caietul reuniunii care este documentul de bază ce va fi publicat în cursul lunii iulie și definitivăm toate detaliile programului general”, a declarat pentru TRINITAS TV Pr. Cons. Milan Bălan, Sectorul Teologic-Educațional, Episcopia Maramureșului și Sătmarului

Reuniunea tinerilor ortodocși are atât un caracter religios, cât și unul cultural.

„Maestrul Dan Puric va susține conferința Ortodoxia și identitatea noastră națională. Lucrăm în momentul de față și la detaliile programului artistic pentru că în fiecare seară vom avea manifestări artistice muzicale. Va cânta Ansamblul național TRANSILVANIA, Dinu Iancu Sălăjanu, Marius Ciprian Pop și foarte mulți artiști tineri din țară veniți cu grupurile. Ne vom bucura și de prezența celor mai talentați români din Basarabia, grupul Brio Sonores. Întreg ansamblul manifestărilor culturale și mai ales dezbaterile care vor avea loc sunt puse sub semnul Anului Omagial Euharistic și al Sfinților Brâncoveni”, a mai spus Pr. Cons. Milan Bălan, Sectorul Teologic-Educațional, Episcopia Maramureșului și Sătmarului.

Tinerii din țară vor veni însoțiți de preoții sau profesorii de Religie. Mai multe detalii despre condițiile de participare și despre programul evenimentelor puteți afla de pe site-ul Episcopiei Maramureșului și Sătmarului.

Comentarii Facebook


Știri recente