Pregătiri pentru #ITO2016. IPS Casian s-a întâlnit cu tinerii participanţi din Eparhie

În contextul pregătirii Întâlnirii Internaţionale a Tineretului Ortodox, la iniţiativa, cu binecuvântarea şi în prezenţa Înaltpreasfinţitului Părinte Casian, Arhiepiscopul Dunării de Jos, au fost organizate în această perioadă, la nivelul Eparhiei, întâlniri consultative cu cei 80 de tineri care vor reprezenta Dunărea de Jos la evenimentul cu deschidere naţională şi internaţională dedicat tinerilor creştini ortodocşi, informează pr. Gabriel Molocea, Consilier Mass Media al Arhiepiscopiei.

După ce săptămână trecută, Înaltpreasfinţitul Părinte Casian a primit la Centrul Eparhial pe tinerii din judeţul Galaţi, în data de 30 august a.c, la Aşezământul Social-Filantropic „Sf. Mare Mucenic Pantelimon” de la Lacu-Sărat, judeţul Brăila, s-a desfăşurat cea de-a doua întâlnire, de această dată cu cei 40 de tineri, reprezentanţi ai judeţului Brăila.

Tinerii, selectaţi după criteriile stabilite de Sfântul Sinod al Bisericii Ortodoxe Române, sunt implicaţi în mod real în activităţi educaţionale şi social-filantropice, în parohiile din care provin.

În cadrul întrunirii, au fost prezentate obiectivele majore ale Întâlnirii Internaţionale a Tineretului Ortodox, şi s-au stabilit formele de pregătire şi modalităţile de implicare a tinerilor brăileni în programul propus de Patriarhia Română, la respectivul eveniment.

La final, tinerii au primit din partea Chiriarhului locului volumul „Tinerii în Biserică. Mărturii. Provocări. Răspunsuri.”, apărută la Editura Arhiepiscopiei Dunării de Jos.

La întrunirea prezidată de către Înaltpreasfinţitul Părinte Arhiepiscop Casian, au participat şi slujitori ai Centrului eparhial, protoierei, preoţi slujitori cu activitate deosebită în rândul tinerilor şi profesori de religie.

IMG_2310

 

Comentarii Facebook


Știri recente