Pregătiri pentru hramul Sfântului Dimitrie cel Nou, Ocrotitorul Bucureștilor

Reprezențanți ai instituțiilor publice locale, împreună cu reprezentanți ai Patriarhiei Române, au discutat miercuri, 19 octombrie 2016, la Palatul Patriarhiei din București, despre organizarea hramului Catedralei Patriarhale, informează Radio Trinitas.

Potrivit Părintelui Aurel Mihai, Vicar eparhial al Arhiepiscopiei Bucureștilor, în organizarea hramului vor fi implicate Jandarmeria Română, Poliția Română și Serviciul de Ambulanță.

La întâlnire au fost prezenți reprezentanți din partea Jandarmeriei, Poliției Rutiere, Serviciului de Ambulanță, precum și cei care asigură buna desfășurare a acestui eveniment, a spus Părintele Aurel Mihai.

La rândul său, maiorul Laurențiu Cazan a declarat că Jandarmeria este pregătită pentru a asigura suportul necesar unei bune desfășurări a evenimentului.

Rolul Jandarmeriei este de a coordona măsurile de ordine publică pe timpul acestui eveniment. Măsurile vor fi asigurate non-stop în această perioadă de structurile noastre specializate, a spus Laurențiu Cazan.

De asemenea, Alis Grasu, managerul general al Serviciului de Ambulanță București-Ilfov, a evidențiat faptul că pelerinii care vor fi prezenți la eveniment vor beneficia de servicii medicale ca și în anii anteriori.

Serviciul de ambulanță București Ilfov va participa, ca în fiecare an, cu două ambulanțe de urgență. Vor fi prezente o ambulanță de tip B cu asistent medical și o ambulanță de tip C. De asemenea, Inspectoratul pentru Situații de Urgență va participa cu resurse SMURD, a spus Alis Grasu.

În organizarea hramului Catedralei vor fi implicate toate sectoarele Arhiepiscopiei Bucureștilor și cele șase protopopiate din Capitală.

 

Comentarii Facebook


Știri recente