Pregătirea copiilor pentru sărbătoarea Nașterii Domnului la Parohia Teșila I

Pentru că ne aflăm în Postul Nașterii Domnului Iisus Hristos și aproape de praznicul așteptat,

în cadrul Parohiei Teșila I, Protoieria Câmpina, s-a desfășurat astăzi, 13 decembrie 2013, prima acțiune cultural-religioasă specifică acestei perioade.

Este cel de-al treilea an de când, Instituțiile preșcolare din cadrul comunei Valea Doftanei, la invitația parohiei noastre, participă la proiectul religios pregătitor pentru marele praznic al Nașterii Mântuitorului Hristos, prin împărtășirea celor mici cu Trupul și Sângele Domnului.

Astfel, aproximativ 50 de copii au pășit pragul sfintei biserici alături de cadrele didactice și desigur, alături de părinții acestora. Copiii au pregătit câteva rugăciuni, poezii și cântece specifice perioadei de bucurie a Nașterii Domnului și au adus câteva picturi religioase și felicitări pe care le vom expune la panoul dedicat activităților cu tinerii.

La finalul întâlnirii, a fost apreciată prezența copiilor și a părinților acestora, a fost felicitat portul tradițional și s-a încurajat păstrarea și dezvoltarea tradițiilor autentice și desigur, a fost felicitată și colaborarea cadrelor didactice cu preotul satului, cu Biserica.

Împărtășirea celor mici prin programarea de grup constituie o metodă pastorală eficientă datorită timpului acordat exclusiv lor și un mijloc catehetic care a dus la reușita întâlnirii.

Copiii au primit iconițe, cărți de colorat și dulciuri, iar duminica viitoare este așteptat primul grup de colindători la finalul Sfintei Liturghii, după cum ne-a declarat părintele Răzvan-George Topală.

Comentarii Facebook


Știri recente