Precizări privind pelerinajul de la Iași: Noi vom continua să ne organizăm pentru credincioșii care vor putea participa

În urma deciziei Comitetului Naţional pentru Situaţii de Urgenţă (CNSU) care permite organizarea de manifestări cu ocazia sărbătorilor religioase numai cu participarea celor care au domiciliul sau reşedinţa în localitatea respectivă, Pr. Constantin Sturzu, purtătorul de cuvânt al Mitropoliei Moldovei și Bucovinei, a făcut câteva precizări.

„Arhiepiscopia Iașilor ia act de această decizie a autorităților. În esența ei, sărbătoarea Sfintei Cuvioase Parascheva nu este afectată”, a transmis părintele Sturzu.

„Sfânta Liturghie de pe 14 octombrie, ziua de prăznuire a ocrotitoarei Moldovei, va avea loc. Noi vom continua să ne organizăm pentru acei credincioși care vor putea participa, în speță cei din Iași”.

Preotul i-a îndemnat pe acei pelerini care ar fi vrut să ajungă la Iași „să folosească pentru rugăciune, pentru post, pentru o faptă bună timpul pe care l-ar fi dedicat călătoriei”.

„De exemplu, pot citi Acatistul Sfintei Cuvioase Parascheva, cu nădejdea că Dumnezeu le va asculta cererile cele bune și le va aduce mângâiere. Cu siguranță pentru acești pelerini va veni și clipa când vor putea să ajungă la racla cu sfintele moaște”, a spus părintele Constantin Sturzu.

Măsura restrictivă a fost motivată de autorități pe faptul că riscul de infectare ar fi unul foarte mare atunci când pelerinii se deplasează dintr-o localitate în alta cu mijloace de transport precum autocare.

Conform programului anunțat anterior deciziei CNSU, joi, 08 octombrie, moaștele Sfintei Parascheva vor fi scoase din Catedrală și așezate în baldachinul special amenajat pentru pelerinaj.

Vezi și Vasile Bănescu: Pentru prezervarea libertăţii religioase, măsurile sanitare trebuie luate cu maxim discernământ

Foto credit: Doxologia

Comentarii Facebook


Știri recente