Precizare privind biserica Manea Brutarul din București

Pardoseala actuală a bisericii Manea Brutarul din București a fost realizată în anul 2000, în mod provizoriu, fără aprobarea Arhiepiscopiei Bucureștilor, în timpul fostului preot paroh Marin Velea, astăzi pensionar.

Potrivit informațiilor oferite de actualul preot paroh Viorel Oprea, în arhiva parohială nu s-a găsit niciun aviz din partea Direcției de Cultură București pentru lucrările efectuate la acea dată.

Pentru remedierea acestei situații regretabile, dar și a altor probleme inerente în cazul unei construcții vechi, edificate în urmă cu 230 de ani, Parohia Manea Brutarul a demarat în ultimii ani un proiect amplu de restaurare și consolidare a  bisericii monument istoric.

Proiectul de lucrări a fost avizat de Ministerul Culturii în anul 2015 și vizează inclusiv înlocuirea actualei pardoseli necorespunzătoare cu piatră naturală, material specific perioadei istorice din care datează acest monument istoric.

De asemenea, parohia a obținut autorizația de construcție, iar în data de 20 ianuarie 2017 Consiliul Local al Primăriei Sectorului 1 București a aprobat finanțarea lucrărilor de restaurare și consolidare a bisericii Manea Brutarul, în perioada următoare urmând a fi demarate procedurile pentru desemnarea prin licitație publică a antreprenorului acestor lucrări.

Sectorul Cultural și comunicații media al Arhiepiscopiei Bucureștilor

 

Comentarii Facebook


Știri recente