Preasfințitului Părinte Damaschin Coravu, Episcopul Sloboziei și Călărașilor, a trecut la cele veșnice

Cu regret, Patriarhia Română anunță trecerea la Domnul, în ziua de 23 aprilie 2009, ora 22.00, a Preasfințitului Părinte Damaschin Coravu, episcopul Sloboziei și Călărașilor. Slujba de înmormântare va avea loc duminică, 26 aprilie 2009, ora 11:00, la catedrala episcopală ‘Sfinții Voievozi’ din Slobozia.

Până la alegerea unui nou episcop al acestei eparhii, locțiitor de episcop al Sloboziei și Călărașilor va fi Preafericitul Părinte Daniel, Patriarhul Bisericii Ortodoxe Române.

Preasfințitul Părinte Damaschin Coravu, născut la 14 septembrie 1940, în orașul Craiova, a făcut numeroase studii în țară și străinătate. A fost episcop – vicar al Arhiepiscopiei Craiovei (1980 – 2000) și Episcop al Sloboziei și Călărașilor. Ca arhipăstor al Eparhiei Sloboziei și Călărașilor – ales de către Colegiul electoral bisericeasc la data de 24 februarie 2000 și întronizat la 25 martie 2000, la praznicul Bunei Vestiri, în Catedrala episcopală Sfinții Voievozi din Slobozia – a desfășurat o bogată activitate pastoral-liturgică și social-misionară, printre care se numără și începerea lucrărilor de pictură și finalizarea lucrărilor de construire la Catedrala episcopală din Slobozia.

Preasfințitul Damaschin Coravu a reprezentat Biserica Ortodoxă Română la peste 50 de congrese, conferințe, simpozioane și alte întruniri teologice din țară și străinătate (Grecia, Cipru, Austria, Ungaria, Spania), cu referate și comunicări, dintre care multe s-au publicat în limbile română, greacă și germană. A desfășurat o vastă activitate științifică, cuprinzand peste 60 de titluri, cărți, studii, articole, reportaje, recenzii, etc., publicate în țară și străinătate.

Dumnezeu să-l odihnească în pace!

BIROUL DE PRESĂ AL PATRIARHIEI ROMNE

Comentarii Facebook


Știri recente