Preasfinţitul Timotei Prahoveanul prezent la cinstirea Sfântului Vasile cel Mare în Patriarhia Ierusalimului

La invitaţia Preafericitului Teofil al III-lea, Patriarhul Ierusalimului, Preasfinţitul Părinte Timotei Prahoveanul, Episcop-vicar al Arhiepiscopiei Bucureştilor, a participat, în noaptea de 13 spre 14 ianuarie, la sărbătoarea Sfântului Ierarh Vasile cel Mare după calendarul ierusalimitean, după cum informează „Ziarul Lumina”. Sfânta Liturghie a Sfântului Vasile cel Mare a fost săvârşită în Biserica Sfântului Mormânt din Ierusalim de către Patriarhul Ierusalimului, înconjurat de un sobor de 7 ierarhi şi aproximativ 30 de preoţi şi diaconi din diferite ţări ortodoxe ale lumii. La Sfânta Liturghie au participat şi două grupuri de români, veniţi în pelerinaj la Locurile Sfinte, unul din diaspora, iar celălalt din Episcopia Oradiei.

„În cadrul Sfintei Liturghii, pericopa evanghelică dimpreună cu ectenii, ecfonise şi rugăciuni, precum «Tatăl nostru», au fost rostite în limba română, alături de limbile greacă, arabă şi rusă. De asemenea, potrivit tradiţiei de aici, de la Ierusalim, la Vohodul mare a fost pomenit atât Patriarhul Ierusalimului, cât şi Patriarhul Bisericii de care aparţine fiecare ierarh liturghisitor. După săvârşirea Sfintei Liturghii, în jurul Bisericii Sfântului Mormânt, dar şi în întregul complex al Basilicii Învierii din Ierusalim a avut loc o procesiune (litanie), care a avut ca odoare sfinte un fragment din Lemnul Sfintei Cruci, care a fost purtat de către Patriarhul Ierusalimului, şi mâna Sfântului Vasile cel Mare”, a precizat Preasfinţitului Părinte Timotei Prahoveanul, Episcop-vicar al Arhiepiscopiei Bucureştilor.

Preasfinţia Sa se află în aceste zile la Ierusalim cu prilejul instalării noului reprezentant al Patriarhiei Române la Locurile Sfinte.

Comentarii Facebook


Știri recente