Preasfinţitul Sofronie a sfinţit o biserică în noul cartier al comunei Sânmartin

Preasfinţitul Părinte Sofronie a sfinţit duminică o biserică în noul cartier al comunei Sânmartin, aflată în zona metropolitană a Oradiei.

Slujba de sfinţire a fost urmată de Sfânta Liturghie în timpul căreia Episcopul Oradiei a spus că „Biserica a fost, este și va fi întotdeauna solia păcii binefăcătoare și chemătoare la unitate”.

„Pentru că suntem în anul Centenarului, oferim această biserică lui Dumnezeu, mulțumindu-I pentru toate binefacerile revărsate asupra noastră, în special în ultima sută de ani ce s-a scurs, pentru că bisericile ortodoxe construite în Bihor, dar și în întreaga Transilvanie, în ultimii o sută de ani, au schimbat la față pământul înaintașilor noștri, greu încercați în cursul istoriei, dar fideli dreptei credințe”, a subliniat ierarhul.

La final, Părintele Episcop a adresat un îndemn credincioşilor prezenţi de a promova și apăra credința creștină ortodoxă și valorile scumpe pe care are, între care și familia naturală, așa cum a rânduit-o și a lăsat-o Bunul Dumnezeu pe pământ.

Episcopul Sofronie a subliniat importanța participării la referendumul organizat în zilele de 6 și 7 octombrie în care fiecare are libertatea de a vota așa cum îi dictează conștiința, dreptul la vot fiind un drept câștigat odată cu prăbușirea regimului comunist ateu.

Cu prilejul târnosirii bisericii, Episcopul a oferit principalilor binefăcători, care au sprijinit financiar ridicarea și înfrumusețarea sfântului lăcaș, diplome de vrednicie.

Foto Credit: Episcopia Oradiei

Comentarii Facebook


Știri recente