Preasfințitul Petroniu, Episcopul Sălajului, va efectua o vizită în landul Bavaria, Germania

În perioada 27 septembrie – 1 octombrie a.c., la invitația profesorului Hermann Schoenauer, rectorul (managerul general) fundației Diakonia din Neuendettelsau, Germania, Preasfințitul Petroniu, însoțit de pr. Gabriel Gârdan, consilier cultural, pr. Florin Crecan, consilier social și de un grup de preoți și mireni din Episcopia Sălajului, va efectua o vizită în landul Bavaria din Germania, după cum informează Biroul de Presă al Episcopiei Sălajului.

Vizita are ca obiectiv stabilirea unor relații de colaborare în domeniul programelor de asistență socială între fundația germană și Episcopia Sălajului. Cu această ocazie vor fi vizitate mai multe obiective sociale ale fundației Diakonia din orașele Neuendettelsau și Nürnberg, vor avea loc întâlniri cu consiliul director al fundației, cu primarul și consiliul comunității din Neuendettelsau, precum și cu Episcopul regional luteran.

De asemenea, membrii delegației vor participa la o conferință preoțească în cadrul căreia vor prezenta trei referate: ‘Însemnătatea și semnificația icoanei’ (PS Petroniu), ‘Slujirea și datoriile unui preot ortodox’ (pr. Gabriel Gârdan), ‘Activitatea social-diaconică în Episcopia Sălajului’ (pr. Florin Crecan).

Fundația Diakonia cu sediul la Neuendettelsau, landul Bavaria, este una dintre cele mai mari fundații din Europa, are peste 6300 de angajați și o cifră de afaceri de 250 de milioane de euro pe an.

Comentarii Facebook


Știri recente