Preasfințitul Părinte Visarion – Să arătăm că suntem și noi urmași ai sfinților

Episcopul Tulcii a îndemnat credincioșii prezenți în Catedrala Patriarhală joi seara să arate că și ei sunt urmași ai sfinților prin urmarea exemplului lor.    

Predica Preasfinției Sale a fost prilejuită de slujba de priveghere a Sfântului Mare Mucenic Dimitrie Izvorâtorul de Mir.

Ierarhul a vorbit credincioșilor despre viața sfântului și despre virtuțile pe care le avea acesta.

„Sfântul Mare Mucenic Dimitrie L-a mărturisit cu prețul vieții sale pe Domnul Iisus Hristos” a precizat ierarhul amintind că marele mucenic a suferit martiriul prin „împungerea cu sulița”.

Episcopul Visarion a asemănat moartea martirică a Sfântului Dimitrie cu împungerea cu sulița pe cruce a Domnului Iisus Hristos, subliniind că s-a făcut cu adevărat un urmăritor al Mântuitorului.

Mesajul Sfântului Mare Mucenic Dimitrie, a evidențiat ierarhul, este exemplul său de „mare apărător al credinței”.

„Oare apărăm noi astăzi credința?” a întrebat Preasfinția Sa și a răspuns spunând că „de multe ori nu ne ridicăm la înălțimea vocației de creștini”.

La finalul predicii Episcopul Tulcii a spus că „Sfântul Mare Mucenic Dimitrie ne cheamă să avem dragoste față de Dumnezeu pentru că El este Tatăl nostru cel din ceruri, ne cheamă să avem dragoste față de aproapele nostru și față de noi înșine”.

„Sfântul ne îndeamnă la o lucrare pentru binele Bisericii, pentru binele societății în care trăim, pentru că numai în dragoste putem progresa către viața cea veșnică”.

Răspunsurile liturgice au fost oferite de grupul psaltic Potirul al Mănăstirii Radu Vodă din București.

Foto credit: Mircea Florescu/Basilica.ro

Comentarii Facebook


Știri recente