Preasfințitul Părinte Veniamin: Cea mai mare responsabilitate este să creștem copiii cu multă atenție

„Cea mai mare responsabilitate este să creștem copiii cu multă atenție pentru ca ei să se dezvolte armonios, să aibă ca reper educația primită pentru ca și ei să devină la rândul lor părinți buni și credincioși”, a subliniat Preasfințitul Părinte Veniamin în Duminica după Nașterea Domnului.

Episcopul Basarabiei de Sud a oficiat duminică Sfânta Liturghie în paraclisul de iarnă al Mănăstirii „Eroilor români” din localitatea Stoianovca, Protopopiatul Cantemir, informează pagina de Facebook a eparhiei.

Vorbind despre Fuga în Egipt, ierarhul a evidențiat prin comparație cu grija Dreptului Iosif pentru pruncul Iisus datoria noastră față de copii.

„Dreptul Iosif a făcut ascultare de îngerul Domnului și a protejat pruncul de cei care căutau să ia viața Lui. Avându-l ca model pe Iosif, când întâlnim copii orfani să fim pentru ei ca niște părinți pentru ca la rândul lor să mulțumească lui Dumnezeu și să fie recunoscători celor care le-au devenit ocrotitori”, a spus Preasfinția Sa.

Momente din cadrul Sfintei Liturghii. Foto credit: Episcopia Basarabiei de Sud

Chiar dacă uneori posibilitățile materiale sunt reduse, speranța noastră trebuie să fie la Tatăl cel din Ceruri căci „așa cum a purtat de grijă Pruncului Iisus, Dumnezeu ocrotește și păzește fiecare copil”.

„Prin urmare, fiecare dintre noi, trebuie să fie părinte bun pentru copilul său, să arate dragoste și afecțiune pentru ca să avem o generație de copii sănătoși și buni”.

Numai prin „dragoste și respect pentru fiecare copil”, a îndemnat Preasfinția Sa, vom reuși să îndeplinim acest lucru.

Foto credit: Episcopia Basarabiei de Sud/ Facebook

Comentarii Facebook


Știri recente