Preasfințitul Părinte Varlaam către seminariștii din București: Păstrați-vă sensibilitatea sufletească!

Elevii Seminarului Teologic din București au participat vineri, în ziua cinstirii ocrotitorului lor spiritual – Sf. Grigorie Teologul, la Sf. Liturghie oficiată de Episcopul vicar patriarhal Varlaam Ploieșteanul în biserica Mănăstirii Radu Vodă. Ierarhul le-a recomandat să nu-și piardă sensibilitatea și candoarea sufletească:

„Este bine ca într-o lume orientată numai spre consumerism, câștig și pragmatism să vă păstrați sensibilitatea și candoarea sufletească pe care le-a avut Sf. Grigorie Teologul, chiar dacă această sensibilitate, uneori exagerată i-a adus și multă suferință”.

PS Varlaam la hramul Seminarului Teologic din București. ©Luigi Ivanciu/ZL

Preasfinția Sa le-a vorbit despre viața marelui sfânt teolog serbat în data de 25 ianuarie și le-a urat mult succes în pregătirea teologică.

„Această perioadă să fie una de sporire duhovnicească de maturizare duhovnicească și intelectuală”, le-a dorit ierarhul, apoi le-a spus să profite de oportunitățile de studiu pe care le au în Capitală.

„Să vă bucurați de prezența dumneavoastră într-un oraș care nu întinde doar capcane și ispite tinerilor, ci oferă și mari posibilități pentru o pregătire temeinică: biblioteci, muzee, instituții pe care vizitându-le puteți să vă îmbogățiți spiritual și intelectual”, a spus ierarhul potrivit Radio Trinitas.

La finalul slujbei a luat cuvântul Pr. Marian Colțan, directorul Seminarului Teologic Ortodox „Nifon Mitropolitul” din București, care a subliniat faptul că anul acesta în cadrul instituției va absolvi prima generație de asistenți medicali.

Părintele profesor a enumerat proiectele viitoare, între care și sfințirea paraclisului seminarului programată pentru 2020.

PS Varlaam împreună cu oborul slujitor și elevii seminariști. ©Luigi Ivanciu/ZL

La slujbă s-au rugat împreună cu profesorii și elevii seminarului bucureștean reprezentanți ai Ministerului Educației Naționale, ai Inspectoratului Școlar al Municipiului București și ai Inspectoratului Școlar din Sectorul 4.

Foto credit: Luigi Ivanciu / ZL

Comentarii Facebook


Știri recente