Preasfinţitul Părinte Timotei Prahoveanul la Protoieria Ploieşti Nord

Cu binecuvântarea Preafericitului Părinte Daniel, Patriarhul Bisericii Ortodoxe Române, la Ploieşti, a avut loc astăzi, 16 februarie 2015, inaugurarea sediului provizoriu al Protopopiatului Ploieşti Nord care va activa într-un imobil al Parohiei „Sfânta Vineri”, după cum ne-a transmis Părintele Arhimandrit Veniamin Goreanu, Consilier eparhial la Sectorul administrativ-bisericesc al Arhiepiscopiei Bucureștilor.

Slujba de sfinţire a sediului a fost oficiată de Preasfinţitul Părinte Timotei, Episcop-vicar al Arhiepiscopiei Bucureştilor, delegatul Preafericitului Părinte Patriarh Daniel la acest eveniment, înconjurat de un sobor de preoţi şi diaconi. Alături de Preasfinţia Sa s-a aflat şi Părintele Arhimandrit Veniamin Goreanu.

La finalul slujbei, Preasfinţitul Părinte Episcop-vicar Timotei Prahoveanul a rostit un cuvânt de învăţătură în care a subliniat importanţa lucrării misionare din parohii, mulţumind tuturor parohiilor care s-au implicat în amenajarea spaţiului, dar şi celorlalţi binefăcători care au făcut posibilă această lucrare într-o perioadă scurtă de timp.

În continuare, Preasfinţitul Părinte Timotei Prahoveanul a înmânat părintelui protopop Adrian-Cosmin Matei Diploma de onoarea Sfântul Apostol Andrei, Ocrotitorul României pentru preoţii protopopiatului Ploieşti Nord, după care Diploma de vrednicie Sfântul Cuvios Dimitrie cel Nou, Ocrotitorul Bucureştilor Parohiei „Sfânta Vineri” pentru sprijinul acordat şi Ordinul Sanctus Stephanus Magnus pentru mireni dlui. Oleg Tătaru pentru susţinerea lucrărilor de amenajare a spaţiului, dar şi a altor lucrări.

Comentarii Facebook


Știri recente