Preasfințitul Părinte Nicolae, Arhiepiscopul Arhiepiscopiei Ortodoxe Române a celor două Americi, a lansat un Apel la rugăciune și milostenie pentru victimele inundațiilor din România către preoții din Arhiepiscopie

Arhiepiscopul celor două Americi, Preasfințitul Părinte Nicolae, a lansat un Apel la rugăciune și milostenie pentru victimele inundațiilor din România către preoții din Arhiepiscopie, informează romarch.org, pe care îl vom reda în continuare:

Apel la rugăciune și milostenie pentru victimele inundațiilor din România

Prea Cucernici Părinți,

Iubiți credincioși,

În aceste zile când mulți frați din Nord-Estul României sunt greu încercați de revărsarea nemiloasă a apelor, vă îndemn să înălțați rugăciuni la sfintele slujbe pentru oprirea ploilor:

Încă de rugăm pentru ca să audă Domnul Dumnezeul nostru glasul rugăciunii noastre și să ne miluiască pe noi și să trimită pământului timp senin cu vreme bună și să ne mângâie pe noi, robii Săi cei întristați. Să zicem toți cu lacrimi: Auzi-ne și ne miluiește (și celelalte cereri speciale din Liturghier).

Vă adresăm apel la rugăciune și milostenie pentru frații noștri români din Moldova greu încercați de revărsarea apelor. Sunt creștini care și-au pierdut viața, multe familii au rămas fără adăpost și cele necesare vieții. Cu toții au nevoie de ajutor și se cuvine să ne îndreptăm gândul și fapta către ei. Întreaga Țară s-a mobilizat să îi ajute pe cei aflați în necaz. Îi putem ajuta și noi cu rugăciunea și darul nostru.

Îi rugăm pe preoți să organizeze o colectă în fiecare parohie în următoarele săptămâni și să trimită suma colectată la Centrul Eparhial din Chicago, în cazul parohiilor din SUA, sau la Catedrala Sf. Gheorghe din Windsor, în cazul parohiilor din Canada. Întreaga sumă colectată până la sfârșitul lunii august va fi trimisă în România pentru ajutorarea celor sinistrați.

Îl rog pe Dumnezeu să vă răsplătească darul și vă dăruiască pacea Sa cerească.

†NICOLAE

Arhiepiscop al Arhiepiscopiei Ortodoxe Române

din cele două Americi

Comentarii Facebook


Știri recente