Preasfinţitul Părinte Macarie s-a întâlnit cu peste 150 de liceeni din Sibiu

150 de elevi s-au întâlnit cu Preasfinţitul Părinte Macarie, Episcopul Europei de Nord, în cadrul conferinţelor susţinute de Ierarh luni, 28 martie 2016, la Sibiu, informează site-ul oficial al Mitropoliei Ardealului. În cadrul evenimentelor, Preasfinţia Sa a purtat un dialog cu cei interesaţi răspunzând tuturor întrebărilor legate de credinţă, de relaţia cu Dumnezeu şi de viaţa creştină.

04

Episcopul Ortodox Român al Europei de Nord a conferenţiat luni, 28 martie 2016, la Colegiul Naţional Pedagogic „Andrei Şaguna” şi la Colegiul Naţional „Octavian Goga” din Sibiu. La cele două întâlniri au participat peste 150 de elevi de la cele două instituţii de învăţământ, alături de cadre didactice şi profesori de Religie.

Întâlnirile au avut ca principal obiectiv împărtăşirea din experienţa duhovnicească a Preasfinţiei Sale în urma celor opt ani de slujire a românilor din Suedia, Danemarca şi Norvegia. În acelaşi timp, Părintele Episcop a dorit să răspundă tinerilor la multe întrebări legate de credinţă, de relaţia cu Dumnezeu şi de viaţa creştină.

“Am avut întâlniri frumoase, dialoguri ziditoare, deoarece tinereţea nu este doar o vârstă biologică, ci este mai cu seamă o vocaţie. Tinerii au preocupări frumoase şi am încercat să răspundem împreună la toate întrebările lor. Mă bucură faptul că mulţi dintre ei calcă pragul Bisericii, se pregătesc pentru Sfânta Spovedanie şi Sfânta Împărtăşanie, sub oblăduirea duhovnicilor tineri din Sibiu”, a spus PS Episcop Macarie.

Conferinţele au fost organizate prin intermediul Asociaţiei Studenţilor Creştini Ortodocşi din România, filiala Sibiu, şi al Departamentului pentru Tineret al Arhiepiscopiei Sibiului.

 

 

Comentarii Facebook

Lasă un răspuns


Știri recente

Mesajul Patriarhului Daniel la Simpozionul Național privind dialogul dintre teologie, filosofie și știință | Cluj

Mesajul Preafericitului Părinte Daniel, Patriarhul Bisericii Ortodoxe Române, la ediția a VII-a a Simpozionului Național interdisciplinar dedicat dialogului dintre teologie, filosofie și știință. Simpozionul are loc la Cluj-Napoca în perioada 17-20 octombrie. Tema evenimentului este…

Teologi şi oameni de ştiinţă vor discuta la Cluj-Napoca despre ordinea profundă a universului şi ideologiile relativiste actuale

Cluj-Napoca găzduieşte, în perioada 17‑20 octombrie 2019,  Simpozionul Național cu privire la dialogul dintre teologie, filosofie și știință. Întâlnirea interdisciplinară are tema: Ordinea fundamentală a universului și ideologiile relativiste actuale. Repere ale Tradiției iudeo‑creștine valorificate în…