Preasfinţitul Părinte Macarie s-a întâlnit cu peste 150 de liceeni din Sibiu

150 de elevi s-au întâlnit cu Preasfinţitul Părinte Macarie, Episcopul Europei de Nord, în cadrul conferinţelor susţinute de Ierarh luni, 28 martie 2016, la Sibiu, informează site-ul oficial al Mitropoliei Ardealului. În cadrul evenimentelor, Preasfinţia Sa a purtat un dialog cu cei interesaţi răspunzând tuturor întrebărilor legate de credinţă, de relaţia cu Dumnezeu şi de viaţa creştină.

04

Episcopul Ortodox Român al Europei de Nord a conferenţiat luni, 28 martie 2016, la Colegiul Naţional Pedagogic „Andrei Şaguna” şi la Colegiul Naţional „Octavian Goga” din Sibiu. La cele două întâlniri au participat peste 150 de elevi de la cele două instituţii de învăţământ, alături de cadre didactice şi profesori de Religie.

Întâlnirile au avut ca principal obiectiv împărtăşirea din experienţa duhovnicească a Preasfinţiei Sale în urma celor opt ani de slujire a românilor din Suedia, Danemarca şi Norvegia. În acelaşi timp, Părintele Episcop a dorit să răspundă tinerilor la multe întrebări legate de credinţă, de relaţia cu Dumnezeu şi de viaţa creştină.

“Am avut întâlniri frumoase, dialoguri ziditoare, deoarece tinereţea nu este doar o vârstă biologică, ci este mai cu seamă o vocaţie. Tinerii au preocupări frumoase şi am încercat să răspundem împreună la toate întrebările lor. Mă bucură faptul că mulţi dintre ei calcă pragul Bisericii, se pregătesc pentru Sfânta Spovedanie şi Sfânta Împărtăşanie, sub oblăduirea duhovnicilor tineri din Sibiu”, a spus PS Episcop Macarie.

Conferinţele au fost organizate prin intermediul Asociaţiei Studenţilor Creştini Ortodocşi din România, filiala Sibiu, şi al Departamentului pentru Tineret al Arhiepiscopiei Sibiului.

 

 

Comentarii Facebook


Știri recente

Începe Triodul. Treptele spre Postul Mare

Duminică, 5 februarie, creștinii ortodocși intră în perioada liturgică prepascală care se numește „Triod”. Este o perioadă caracterizată printr-un puternic caracter de pocăință și de pregătire duhovnicească pentru Praznicul Învierii Domnului. Etimologic, cuvântul triod provine…