Preasfințitul Părinte Macarie, Episcopul Europei de Nord, va face o primă vizită pastorală în Finlanda

În perioada 20-26 noiembrie 2008, Preasfințitul Părinte Macarie Drăgoi, Episcopul Europei de Nord, va face o primă vizită pastorală comunităților de români din Finlanda. La invitația Ambasadei României în Republica Finlanda, Preasfinția Sa va participa joi, 20 noiembrie, la recepția oferită de Excelența Sa Domnul Ambasador Lucian Fătu, cu ocazia aniversării a 90 de ani de la Marea Unire din 1918.

Vineri, 21 noiembrie, de Praznicul „Intrării în Biserică a Maicii Domnului” , din încredințarea Înaltpreasfințitului Părinte Ambrosius, Mitropolit de Helsinki, Preasfințitul Părinte Macarie va oficia Dumnezeiasca Liturghie în Parohia Ortodoxă „Sfânta Treime” din Helsinki. Duminică, 23 noiembrie, va sluji Dumnezeiasca Liturghie în biserica „Sfântul Apostol Iacob și Sfânta Muceniță Irina” din Helsinki, pentru comunitatea românească, păstorită de către părintele Ioan Durac.

Luni și marți, 24-25 noiembrie, Preasfinția Sa va vizita Mănăstirile Noul Valaam și Lintula, iar cu acest prilej se va întâlni și cu întâistătătorul Bisericii Ortodoxe Autonome a Finlandei, Înaltpreasfințitul Părinte Arhiepiscop Leo.

Biroul de presă al Episcopiei Ortodoxe Române a Europei de Nord

Comentarii Facebook


Știri recente