Preasfinţitul Părinte Iustin: „Iisus Hristos este soluţia pentru toate şi-i aşteaptă pe tineri”

Sute de credincioşi de pe Valea Izei şi Valea Vişeului au participat duminică, 17 aprilie 2016, la slujba Sfintei Liturghii, în curtea bisericii Parohiei Săcel I, cu hramul „Sfinţii Apostoli Petru şi Pavel”. Slujba a fost oficiată de Preasfinţitul Părinte Iustin Sigheteanul, Arhiereu-vicar al Episcopiei Maramureşului şi Sătmarului, în Altarul de Vară.

Cuvântul de învăţătură al Ierarhului a fost presărat cu îndemnuri care îi privesc pe părinţi şi educatori, despre educaţia pe care o dau copiilor şi tinerilor.

„Viaţa în societate şi în biserică ar merge mult mai bine dacă mesajul Mântuitorului ar fi înţeles pe deplin. Soluţia pentru lumea în care trăim este întoarcerea la Evanghelie, dar lumea în care trăim nu-L mai vrea pe Hristos, îL respinge, pentru că deranjează. Deranjează pentru că logica lumii de astăzi este asupritoare, dominantă şi terorizantă. Se spune că trăim în democraţie. Fără Dumnezeu nu există aşa ceva. Democraţia s-a născut în Biserică, aceea a fost democraţia adevărată. Dacă n-avem mesajul Evangheliei, rătăcim. Singura poruncă dată de Iisus Hristos a fost iubirea. Hristos este prietenul tinerilor de azi, dar ei sunt acum duşi într-o direcţie greşită, care îi va costa. Pentru aceasta să nu culpabilizăm tinerii, ci pe cei din spetele lor şi de lângă ei: părinţi, societatea, toţi suntem răspunzători de educaţia tinerilor. Familia este relativizată şi toate valorile creştine deranjează. Iisus Hristos este soluţia pentru toate şi-i aşteaptă pe tineri” a mărturisit Ierarhul.

De asemenea, duminică, s-au împlinit 22 de ani de când Preasfinţia Sa a fost urcat la înalta treaptă a arhieriei, în anul 1994, la Mănăstirea Rohia

Comentarii Facebook


Știri recente