„Și astăzi se amăgesc mulți că pot să Îl omoare pe Dumnezeu” – Preasfințitul Părinte Ignatie în satul natal

Preasfințitul Părinte Ignatie a petrecut ultima duminică din an în satul natal Bilbor din județul Harghita.

Episcopul Ignatie a oficiat Sfânta Liturghie urmată de Taina Sfântului Botez pentru trei prunci în Biserica „Sfinții Apostoli Petru și Pavel” din Bilbor, informează Episcopia Hușilor.

PS Ignatie în biserica din satul natal Bilbor. ©Episcopia Hușilor

În predica rostită la Sfânta Liturghie, Preasfinția Sa a subliniat faptul că atitudinea lui Irod care a ucis 14.000 de prunci în dorința de a-L omorî pe Iisus Hristos se repetă și se multiplică.

„Și astăzi se amăgesc mulți că pot să Îl omoare pe Dumnezeu”, a spus ierarhul.

„Sunt atâția care își propun să Îl elimine pe Dumnezeu din viața oamenilor, să-L smulgă ei din inima omului”.

„Vor să Îl omoare pe Dumnezeu din sufletul omului”.

PS Ignatie a făcut referire atât la perioada comunistă, cât și la noile ideologii progresiste și secularizante.

„Nu poți să Îl omori pe Dumnezeu din inima omului. Oricâtă teroare a fost în perioada comunistă, nu au reușit să Îl smulgă pe Dumnezeu din casa si sufletul omului. Închisorile s-au transformat în biserici. Acolo se rugau, săvârșeau Liturghia și se împărtășeau. Sufletul omului nu poate fi prins niciodată în chingile acestei robii exterioare. Un singur lucru poate robi sufletul: păcatul”.

PS Ignatie predică în biserica din Bilbor. ©Episcopia Hușilor

În contrast cu atitudinea lui Irod, Părintele Episcop a prezentat comportamentul magilor care „păgâni fiind, s-au închinat Pruncului Iisus și i-au adus daruri: aur, smirnă și tămâie”.

„Dacă avem înțelepciune, rugăciune și renunțăm la păcate, transformăm inima noastră într-o iesle unde se naște Dumnezeu. Domnul se naște în inima omului mai cu seamă când acesta se împărtășește.

„Să învățăm de la magi să Îi aducem lui Dumnezeu darurile noastre cele mai de preț”, a fost îndemnul de final transmis de Episcopul Hușilor în biserica din Bilbor.


Episcopul Ignatie s-a născut în 7 iulie 1976, în Bilbor, jud. Harghita. A studiat la școala Şcoala Generală din comună, apoi la Colegiul „Mihai Eminescu” din Topliţa. Ulterior a urmat cursurile Seminarului Teologic şi ale Facultăţii de Teologie Ortodoxă din Alba Iulia.

A fost timp de peste cinci ani Arhiereu vicar al Episcopiei Ortodoxe Române a Spaniei şi Portugaliei, iar din octombrie 2017 este Episcopul Hușilor.

Vezi mai multe detalii biografice aici.

Foto credit: Episcopia Hușilor

Comentarii Facebook


Știri recente