Preasfințitul Părinte Ieronim Sinaitul a slujit în Parohia Ucraineană Bistra

Preasfințitul Părinte Ieronim, Episcop Vicar patriarhal, a slujit duminică, 9 iunie 2019 în parohia ucraineană Bistra, din cadrul Vicariatului Ortodox Ucrainean ca delegat al Preafericitului Părinte Patriarh Daniel.

După Sfânta Liturghie, ierarhul a oficiat slujba de sfințire a noii catapetesme a parohiei maramureșene și a binecuvântat lucrările ce au fost realizate în cadrul bisericii.

Cu acest prilej i s-a oferit rangul onorific de iconom stavrofor părintelui paroh Ioan Iurcea pentru activitatea pastoral-misionară și administrativă desfășurată în parohie.

Totodată, Preafericitul Părinte Patriarh Daniel a oferit domnului Dutciuc Vasile, primarul comunei Bistra, Diploma omagială 2019 dedicat satului românesc (preoților, învățătorilor și primarilor gospodari) în semn de apreciere pentru sprijinul acordat bisericii.

Vicariatul Ortodox Ucrainean este o unitate bisericească administrativă, cu regim special misionar-pastoral, subordonată direct Patriarhiei Române. Sediul Vicariatului este în orașul Sighetu Marmației, județul Maramureș.

Parohia Ortodoxă Ucrainiană Bistra

Prima biserică atestată documentar în Bistra a fost construită din lemn în anul 1863 având hramul „Înălțarea Domnului”.

În primăvara anului 1991 biserica parohială a fost distrusă de un incendiu.

În data de 22 iulie 2007, a fost sfințită noua biserică de Înaltpreasfințitul Părinte Pimen și de Înaltpreasfințitul Părinte Iustin, pe atunci Episcop Vicar al Maramureșului și Sătmarului.

Foto credit: Sorin Argintariu

Comentarii Facebook


Știri recente