Preasfințitul Părinte Ieronim Sinaitul a slujit în Parohia Ucraineană Bistra

Preasfințitul Părinte Ieronim, Episcop Vicar patriarhal, a slujit duminică, 9 iunie 2019 în parohia ucraineană Bistra, din cadrul Vicariatului Ortodox Ucrainean ca delegat al Preafericitului Părinte Patriarh Daniel.

După Sfânta Liturghie, ierarhul a oficiat slujba de sfințire a noii catapetesme a parohiei maramureșene și a binecuvântat lucrările ce au fost realizate în cadrul bisericii.

Cu acest prilej i s-a oferit rangul onorific de iconom stavrofor părintelui paroh Ioan Iurcea pentru activitatea pastoral-misionară și administrativă desfășurată în parohie.

Totodată, Preafericitul Părinte Patriarh Daniel a oferit domnului Dutciuc Vasile, primarul comunei Bistra, Diploma omagială 2019 dedicat satului românesc (preoților, învățătorilor și primarilor gospodari) în semn de apreciere pentru sprijinul acordat bisericii.

Vicariatul Ortodox Ucrainean este o unitate bisericească administrativă, cu regim special misionar-pastoral, subordonată direct Patriarhiei Române. Sediul Vicariatului este în orașul Sighetu Marmației, județul Maramureș.

Parohia Ortodoxă Ucrainiană Bistra

Prima biserică atestată documentar în Bistra a fost construită din lemn în anul 1863 având hramul „Înălțarea Domnului”.

În primăvara anului 1991 biserica parohială a fost distrusă de un incendiu.

În data de 22 iulie 2007, a fost sfințită noua biserică de Înaltpreasfințitul Părinte Pimen și de Înaltpreasfințitul Părinte Iustin, pe atunci Episcop Vicar al Maramureșului și Sătmarului.

Foto credit: Sorin Argintariu

Comentarii Facebook


Știri recente

Pe scurt: 7 domnitori români filantropi

Pentru că suntem în Anul comemorativ al filantropilor ortodocși români vă aducem în atenție 7 domnitori români și principalele lor realizări pentru care au rămas în istorie drept filantropi. 1. Sfântul Neagoe Basarab Sfântul Domnitor…

Hram la Huşi închinat Sfintei Chiriachi

Catedrala din Huşi îşi va serba marţi hramul închinat Sfintei Chiriachi, fecioara care a primit moarte martirică în timpul împăratului Diocleţian. Liturghia din data de 7 iulie va fi oficiată de Arhiepiscopul Ioachim al Romanului…