Preasfințitul Părinte Ciprian Câmpineanul va efectua o vizită în Danemarca

Preasfințitul Părinte Ciprian Câmpineanul, Episcop-Vicar Patriarhal va participa la manifestările prilejuite de sărbătoarea Sfântului Apostol Andrei și de ziua națională a României, organizate de comunitatea românească din Copenhaga.

Preasfinția Sa efectueză o vizită de două zile în capitala regatului danez, la invitația Preasfințitului Părinte Macarie, Episcopul Ortodox Român al Europei de Nord. Preasfințitul Ciprian Câmpineanul a declarat pentru Radio TRINITAS: „Duminică va avea loc Sf. Liturghie ce se va săvârși într-o biserică romano-catolică, după care voi transmite mesajul scris al Preafericitului Părinte Patriarh Daniel adresat Preasfințitului Macarie, preoților și credincioșilor din întreaga episcopie dar îndeosebi din Copenhaga. Întrucât de 1 decembrie sărbătorim ziua națională a României, voi participa pe 30 noiembrie la o recepție la Ambasada României în regatul Danemarcei, pentru a sublinia importanța zilei naționale a românilor, 1 decembrie.”

Vizita în Danemarca este un excelent prilej pentru a cunoaște mai îndeaproape credincioșii și preoții ortodocși români din Europa de Nord, precum și eventualele probleme cu care se confruntă, a adăugat Preasfințitul Ciprian Câmpineanul: „Cred că va fi un bun prilej de a comunica mai bine între noi, de a înregistra anumite probleme, doleanțe ale credincioților și îndeosebi ale preoților care păstoresc pe românii din zona de nord a Europei, astfel încât ei să simtă legătura stransă care există între Episcopia Europei de Nord, pastorită de Preasfințitul Macarie, și Patriarhia Română, respectiv Sectorul Relații externe și Comunități Externe pe care le coordonez.”

Comentarii Facebook


Știri recente

Sfințire de troiță la Baza Aeriana 90 | FOTO

Preasfințitul Părinte Varlaam Ploieșteanul, episcop vicar patriarhal, a oficiat marți, 28 mai 2024, slujba de sfințire a troiței ridicate în fața comandamentului Bazei 90 Transport Aerian Otopeni „Comandor aviator Gheorghe Bănciulescu”.   Foto credit: Basilica.ro…