Preasfințitul Părinte Atanasie de Bogdania a hirotonit noi slujitori pentru credincioșii din Italia

Un preot și un diacon au fost hirotoniți de Adormirea Maicii Domnului la Mănăstirea de pe lângă Centrul eparhial al Episcopiei Ortodoxe Române a Italiei, care și-a serbat hramul pentru a zecea oară.

În timpul Sfintei Liturghii, Arhiereul vicar al Episcopiei Ortodoxe Române a Italiei a oficiat hirotonia diaconului Ioan Șoreanu în preot pe seama Parohiei „Sf. Ioan cel Nou de la Suceava” din Siena, și hirotonia ipodiaconului Ioan Coforea în diacon, pe seama Parohiei „Sf. Mc. Anastasia Romana” Albano-Genzano.

Totodată, Preasfințitul Părinte Atanasie de Bogdania a hirotesit în citeț și apoi ipodiacon pe tânărul Vasile Stelian Apostol de la Parohia „Întâmpinarea Domnului” din Civitavecchia, notează site-ul oficial al Eparhiei.

În predica rostită cu acest prilej, Preasfinția Sa le-a vorbit credincioșilor despre minunata lucrare a Maicii Domnului în viața Bisericii.

Despre Adormirea Maicii Domnului, ierarhul a spus că „este, de fapt, înviere și mutare la Viață, așa cum ne învață și troparul Praznicului”.

La eveniment a fost prezent Excelența Sa, George Bologan, Ambasadorul României în Italia.

Foto credit: Episcopia Italiei

Comentarii Facebook


Știri recente