Preasfinţitul Părinte Atanasie de Bogdania a hirotonit noi slujitori pentru credincioşii din Italia

Preasfinţitul Părinte Atanasie de Bogdania a hirotonit sâmbătă la Pavona noi slujitori pentru credincioşii din Italia.

Arhiereul vicar al Episcopiei Italiei a hirotonit în timpul Sfintei Liturghii pe diaconul Marian Găină întru preot care va păstori comunitatea „Sfântul Ioan Botezătorul” din Olbia, informează Episcopia Italiei.

De asemenea, ierarhul a hirotonit în diacon pe ipodiaconul Ciprian Român pe seama nou-înființatei Parohii „Sfântul Mare Mucenic Gheorghe” din Campobasso.

După Sfânta Liturghie, Părintele Episcop i-a felicitat pe noii slujitori ai lui Hristos şi i-a îndemnat să-şi asume cu mult curaj misiunea încredinţată lor.

Vizita Preasfinţitului Părinte Atanasie de Bogdania în Savona a fost ocazionată de hramul parohiei, dedicat Sfântului Mucenic Laurențiu, arhidiaconul.

În cuvântul său, ierarhul a făcut referire la viaţa sfântului, amintind că acesta „L-a mărturisit pe Domnul până la moarte, alături de alți șase diaconi și de Sfântul Ierarh Xist al Romei, episcopul lor”.

În acest context, Părintele Episcop a prezentat darul cel mai preţ pe care îl primesc mucenicii.

„Cununa Mucenicilor este întâlnirea cu Hristos, Cel pe care L-au iubit și L-au mărturisit cu tărie tot timpul vieții lor, ei fiind pentru noi un model de râvnă și de urmare a Domnului”.

„Mucenicul este încredințat de slava și de lumina Domnului, pe care o caută fără încetare în această viață, îndemnându-ne și pe noi să ne punem nădejdea la Domnul, să-L căutăm întâi pe El și să ne sfințim astfel viața”, a spus Preasfinţia Sa.

Foto credit: Episcopia Italiei

Comentarii Facebook


Știri recente