Preasfințitul Paisie Lugojanul a oficiat Sfânta Liturghie la Biserica Reprezentanței Patriarhiei Române de la Ierusalim

De praznicul Înălțării Domnului, astăzi, 28 mai 2009, Preasfințitul Paisie Lugojanul, Episcop-Vicar al Arhiepiscopiei Timișoarei, a slujit Sfânta Liturghie în Biserica Reprezentanței Patriarhiei Române de la Ierusalim, împreună cu Preacuviosul Părinte Arhimandrit Ieronim Crețu, reprezentantul Patriarhiei Române la Sfintele Locuri, alături de ceilalți slujitori români la Locurile Sfinte și de alți preoți aflați în pelerinaj.

După Sfânta Liturghie, Presfinția Sa, preoții, monahii și credincioșii participanți s-au deplasat pe Muntele Măslinilor, pentru a se închina în locul identificat de către tradiția creștină ca locul original al Înălțării Domnului nostru Iisus Hristos. Acest loc se află în zona cea mai înaltă a Muntelui Măslinilor și conține piatra pe care s-au imprimat urmele picoarelor Mântuitorului, în momentul Înălțării Sale la cer. Construcția octogonală de deasupra acestui loc, precum și spațiul din jurul acesteia, sunt, începând din secolul al XVII-lea, în proprietatea musulmanilor. Însă, cu ocazia praznicului Înălțării, creștinilor li se permite să săvârșească Sfintele Slujbe în acest loc; acest lucru nu este permis în nici un alt loc islamic.

Preasfințitul Paisie, aflat într-un pelerinaj în Țara Sfântă, va continua în zilele următoare vizitarea și închinarea în locurile unde s-a desfășurat activitatea pământească a Mântuitorului nostru și unde au viețuit nenumărați sfinți ai Bisericii noastre.

Ilie Chișcari

Corespondent BASILICA la Ierusalim

Comentarii Facebook


Știri recente