Preasfințitul Macarie, Episcopul Ortodox Român al Europei de Nord, va efectua o vizită în mijlocul românilor din orașul Stavanger, Norvegia

Românii din orașul Stavanger (Stavangher), Norvegia îl vor avea mâine, 21 martie, în mijlocul lor, pe Întâistătătorul Episcopiei Ortodoxe Române a Europei de Nord, Preasfințitul Părinte Episcop Macarie. Preasfinția Sa va săvârși slujba Sfintei Liturghii în Biserica parohiei, cu hramurile „Buna Vestire” și „Sfinții Ierarhi Calinic de la Cernica” și Swithun de Winchester. Cu acest prilej se va sărbători cu anticipație și hramul principal al comunității parohiale.

Mai multe informații cu privire la această vizită a oferit părintele paroh Cristian Silviu Păunescu: „Cu prilejul vizitei Preasfințitului nostru Macarie în Stavanger vom continua și demersurile începute de Preasfinția sa pe lângă autoritățile locale ca să obținem un teren pe care să construim o Biserică aici, Până atunci vom sluji în continuare în capela pe care o avem pusă la dispoziție de Biserica luterană și ne rugăm la Bunul Dumnezeu, la Maica Domnului, ocrotitoarea noastră și la Sfinții Ierarhi Calinic de la Cernica și Swithun de Winchester să roureze bogat inimile credincioșilor noștri și să îi strângă la Sfânta Liturghie și să avem pace și bună sporire aici”.

Parohia românească din Stavanger a fost înființată în anul 2008, pe seama celor peste o mie de români care locuiesc aici. Părintele paroh Cristian Silviu Păunescu desfășoară, pe lângă serviciile liturgice, o serie de alte activități cultural-misionare, în special întâlniri catehetice.

Comentarii Facebook


Știri recente