Preasfințitul Macarie, Episcopul Ortodox Român al Europei de Nord a participat la Conferința Cadrelor Didactice de Limba Română din Scandinavia, în orașul suedez Eskilstuna

Problemele cu care se confruntă profesorii de limba și literatura română din Suedia au fost discutate, astăzi, 14 mai, la o reuniune desfășurată în orașul suedez Eskilstuna.

Conferința Cadrelor Didactice de Limba Română din Scandinavia s-a bucurat și de prezența Preasfințitului Macarie, Episcopul Ortodox Român al Europei de Nord.

Mai multe detalii despre această întâlnire a oferit pentru Radio TRINITAS, Gabriel Alexe, profesor de Limba și Literatura Română în Suedia: „Participanții au prezentat aspecte ale activității lor și au reușit să găsească soluții în misiunea de a cultiva identitatea românească a copiilor și a tinerilor români din spațiul scandinav. Preasfințitul Părinte Macarie a transmis participanților mesajul de binecuvântare din partea Preafericitului Părinte Patriarh Daniel și a rostit o alocuțiune cu privire la acest eveniment”.

Comentarii Facebook


Știri recente