Preasfinţitul Ignatie: „Crucea lui Hristos este antidotul în momentele de necredinţă, răzvrătire şi criză spirituală”

Preasfinţitul Părinte Ignatie al Huşilor a vorbit duminică despre Crucea lui Hristos ca antidot „în momentele de necredinţă, răzvrătire şi criză spirituală”.

Ierarhul a vizitat comunitatea parohială arondată Bisericii „Sfinţii Trei Ierarhi” şi „Sfinţii Ioachim şi Ana” din localitatea Codăeşti, Protopopiatul Vaslui, cu prilejul sfinţirii lăcaşului de cult.

După ce a sfinţit Biserica, Părintele Episcop a oficiat Sfânta Liturghie în timpul căreia a prezentat rolul crucii în viaţa credincioşilor, scrie site-ul oficial al Eparhiei.

„Crucea nu înseamnă numai suferinţă, ci asumarea unui mod de viaţă pe care Hristos L-a trăit când a fost răstignit. Care a fost acesta? Dragostea desăvârşită! Chiar şi atunci când cei de la picioarele crucii îi dăruiau lui Hristos nimicul urii lor, priviri piezişe şi cuvinte dispreţuitoare”.

„Crucea înseamnă dragoste desăvârşită care nu ţine cont de păcatele oamenilor şi de răzvrătirea lor. Acesta este modul de viaţă pe care trebuie să ni-l asumăm ori de câte ori mărturisim Sfânta Cruce”.

„Când Îl vezi pe Dumnezeu-Omul răstignit, când vezi că îşi asumă moartea, atunci tu nu poţi să ai decât o singură alternativă: să crezi în El!”, a spus Preasfinţia Sa.

Răspunsurile la strană au fost oferite de către grupul psaltic „Sfânta Muceniţă Chiriachi” al Episcopiei Huşilor.

Biserica ce are hramurile „Sfinţii Trei Ierarhi” şi „Sfinţii Ioachim şi Ana” a fost ridicată în anul 1857 de vornicul Vasile Ghica. A fost reabilitată între anii 2009-2018, s-a ridicat un veşmântar şi un lumânărar, s-a construit o clopotniţă, un altar de vară şi o troiţă închinată eroilor neamului.

Foto Credit: Episcopia Huşilor

Comentarii Facebook


Știri recente