Preasfințitul Emilian și clericii arădeni le-au distribuit pachete românilor care așteptau în vamă la Nădlac

Episcopul-vicar al Arhiepiscopiei Aradului și clerici din eparhie au mers duminică în Vama Nădlac II pentru a le distribui pachete cu gustări românilor întorși acasă de sărbători. A fost o urare de bun-venit și o formă de sprijin, deoarece triajul epidemiologic prelungește procedura de intrare în țară, iar cozile de mașini se întind pe mai mulți kilometri.

După Sfânta Liturghie, ierarhul și clericii arădeni le-au oferit celor care stăteau la coadă în vamă apă, ceai cald, gustări, precum și dulciuri pentru copii.

„Ne-am dorit să îi ajutăm să treacă mai ușor peste orele de așteptare, să ajungă acasă cu bine la familiile lor și să petreacă în liniște de sărbători. Să le dea Dumnezeu răbdare și multă sănătate!”, a declarat ierarhul pentru Glasul Cetății.

„În aceste momente ei aveau mai multă nevoie de noi, iar noi am venit să le spunem în felul nostru că suntem alături de ei.”

„La fel cum Înaltpreasfințitul Părinte Ioan, Mitropolitul Banatului, a făcut gesturi filantropice la punctele vamale de la Timiș, așa și noi, Arhiepiscopia Aradului, în comuniune și conlucrare, săvârșim aceste acțiuni de ajutorare a celor care au trebuință”, a mai spus Preasfințitul Părinte Emilian Crișanul.

Anul 2021 este declarat de Patriarhia Română drept Anul omagial al pastoraţiei românilor din afara României.

Duminică, Poliția de Frontieră anunța că 120.000 de români intraseră în țară în ultimele 24 de ore.

Foto credit: GlasulCetatii.ro

Comentarii Facebook


Știri recente