Preasfinţitul Damaschin Dorneanul a oficiat o slujbă de Te Deum la grădiniţa Sf. Ioan cel Nou de la Suceava  

Episcopul vicar al Arhiepiscopiei Sucevei şi Rădăuţilor a oficiat luni, 3 septembrie 2018, o slujbă de Te Deum în deschiderea anului şcolar la grădinița cu program prelungit „Sfântul Ioan cel Nou de la Suceava”.

Invitatul special la festivitatea de deschidere a fost inspectorul pentru învățământ preșcolar, prof. Daniela Răileanu, care le-a urat celor prezenți un an școlar binecuvântat, presărat cu reușite.

„După oficirea slujbei, copilașii din cele 8 grupe, alături de cadrele didactice, au pășit emoționați în grupele frumos amenajate, nu înainte ca acestea să fie sfințite de soborul prezent la eveniment. Dorim ca și în acest an școlar educația pe care o promovăm să fie „Lumină pentru suflet, educație pentru viață”, a declarat pentru doxologia.ro profesor Maria Doncean, directorul instituţiei de învăţământ.

Grădiniţa cu Program Prelungit “Sfântul Ioan cel Nou” Suceava a fost înfiinţată în anul 2005.

„În grădiniţa noastră copiii sunt educaţi în spiritul dragostei faţă de Dumnezeu şi de aproapele, al păstrării şi continuării tradiţiilor populare, într-un climat de siguranţă şi afecţiune. Într-o societate dinamică, orientată spre dimensionarea informaţională, grădiniţa este factorul esenţial al formării resursei primare a acesteia – omul”, se menţionează pe site-ul grădiniţei.

Sub deviza “Lumină pentru suflet, educaţie pentru viaţă”, Grădiniţa cu program prelungit „Sfântul Ioan cel Nou de la Suceava” îşi propune să devină o „grădiniţă deschisă pentru toţi” cei care vor să înveţe să trăiască în pace unii cu alţii, să descopere tradiţii şi obiceiuri strămoşeşti, să trăiască o mai mare apropiere de Dumnezeu.

Foto credit: doxologia.ro

Comentarii Facebook


Știri recente