Preasfânta Treime ne-a fost nouă, românilor, ocrotitoare – Mitropolitul Laurențiu la hramul catedralei din Sibiu

Cu ocazia hramului catedralei din Sibiu, Mitropolitul Laurențiu al Ardealului a afirmat că Preasfânta Treime a fost mereu ocrotitoare a românilor în dorința lor de unitate.

În omilia sa din 28 mai, ierarhul a pornit de la ideea că predecesorii săi în scaunul mitropolitan „au dorit și au împlinit această lucrare” având „multă ocrotire din partea Sfintei Treimi”.

Ierarhii la care Înaltpreasfințitul Părinte a făcut referire sunt: Sfântul Andrei Șaguna, mitropoliții Miron Romanul și Ioan Mețianu, ultimul fiind ctitorul catedralei din Sibiu.

Sfânta Liturghie

Alături de Mitropolitul Laurențiu al Ardealului au coliturghisit: Mitropolitul Irineu al Olteniei, Episcopul Sofronie al Oradiei, Episcopul Andrei al Covasnei și Harghitei, Episcopul Visarion al Tulcii și Episcopul vicar Ilarion Făgărășanul al Arhiepiscopiei Sibiului, informează site-ul Mitropoliei Ardealului.

În omilia rostită în cadrul Sfintei Liturghii, Mitropolitul Irineu a vorbit credincioșilor despre taina Sfintei Treimi și lucrarea celor trei Persoane divine în lume.

Ierarhul a evidențiat că „Ființa este aceeași în toate cele trei Persoane ale Sfintei Treimi, Tatăl o împărtășește Fiului prin naștere și Duhului Sfânt prin purcedere”.

„La Preasfânta Treime această Ființă este egală în Tatăl, în Fiul și în Sfântul Duh, nu se separă, nu se desparte și nici nu se împarte”, a subliniat ierarhul.

La finalul Sfintei Liturghii, diaconul Adrian Nicolae Ursu a fost hirotesit arhidiacon.

Mitropolitul Laurențiu le-a mulțumit apoi ierarhilor coslujitori, preoților, oficialităților și tuturor credincioșilor prezenți.

Hramul Catedralei mitropolitane din Sibiu s-a încheiat cu un concert de cântece patriotice.

Foto credit: Mitropolia Ardealului

Comentarii Facebook


Știri recente