Preafericitul Părinte Pavle, Patriarhul Bisericii Ortodoxe Sârbe, a trecut la cele veșnice

Preafericitul Părinte Pavle, Patriarhul Bisericii Ortodoxe Sârbe, a trecut la Domnul, astăzi, 15 noiembrie, la vârsta de 95 de ani, într-un spital din Belgrad, informează Radio TRINITAS.

Patriarhul Pavle al Serbiei s-a nascut pe 11 septembrie 1914, in satul Kucianti, din Croatia. A facut seminarul teologic la Sarajevo si apoi a urmat cursurile Colegiului teologic ortodox din Belgrad.

A imbracat haina monahala si in 1948 a fost hirotonit ierodiacon. In 1957 a devenit arhimandrit iar in acelasi an a fost ales episcop de Raska-Prizren. S-a implicat activ in apararea poporului sarb. A scris si a avertizat despre exodul sarbilor din Kosovo, despre atacurile asupra manastirilor si despre suferintele Ortodoxiei in Kosovo.

La 1 decembrie 1990 a fost ales ca cel de-al 44-lea patriarh al Bisericii Ortodoxe Sârbe. Atributiile Preafericirii Sale au fost preluate de catre, loctiitorul de patriarh, Mitropolitul Amfilohie de Muntenegru.

Comentarii Facebook


Știri recente

Preasfinţitul Părinte Sebastian aniversează primirea hirotoniei în Arhiereu şi întronizarea ca Episcop al Slatinei şi Romanaţilor

Preasfinţitul Părinte Sebastian aniversează sâmbătă primirea hirotoniei în Arhiereu şi întronizarea ca Episcop al Slatinei.  Patriarhul Daniel i-a transmis PS Sebastian un mesaj de felicitare. Preasfinţitul Părinte Sebastian s-a născut în 5 noiembrie 1966, în…