Preafericitul Părinte Patriarh Daniel și Înaltpreasfințitul Părinte Teofan vor participa la funeraliile celui de-al XVI-lea Întâistătător al Bisericii Ortodoxe Ruse

Preafericitul Părinte Patriarh Daniel și Înaltpreasfințitul Părinte Teofan, Mitropolitul Moldovei și Bucovinei vor participa la funeraliile celui de-al XVI-lea Întâistătător al Bisericii Ortodoxe Ruse. Sanctitatea Sa Alexei al II-lea, Patriarhul Moscovei și al întregii Rusii va fi înmormântat marți, 9 decembrie, în catedrala Epifaniei din Moscova. Prohodirea se va săvârși în Catedrala Iisus Mântuitorul din același oraș.

Cel de-al XVI-lea Întâistătător al Bisericii Ortodoxe Ruse a trecut la Domnul vineri, la vârsta de 79 de ani. Conform Statutului Bisericii Ortodoxe Ruse, Înaltpreasfințitul Mitropolit Kiril de Smolensk și Kaliningrad a fost ales prin vot secret locțiitor de Patriarh. Sanctitatea Sa Alexei al II-lea, Patriarhul Moscovei și al întregii Rusii a fost pomenit, conform tradiției, și la slujba Sfintei Liturghii săvârșită în catedralele episcopale din România.

Sursa: TRINITAS TV

Comentarii Facebook


Știri recente