Preafericitul Părinte Patriarh Daniel aniversează împlinirea vârstei de 60 de ani

Biroul de Presă al Patriarhiei Române ne informează:

În ziua de vineri 22 iulie 2011, Preafericitul Părinte Daniel, Patriarhul Bisericii Ortodoxe Române, aniversează împlinirea vârstei de 60 de ani.

Cu prilejul acestui moment aniversar, de la orele 8:00, Patriarhul României va sfinți pictura și catapeteasma recent restaurate din paraclisul istoric cu hramurile „Sfântul Mare Mucenic Gheorghe, Sfântul Prooroc Daniel și Cuvioasa Parascheva” al Reședinței Patriarhale.

La orele 11:00, în Catedrala Patriarhală va fi oficiată slujba de Te Deum ca mulțumire adusă lui Dumnezeu pentru binefacerile revărsate asupra Preafericirii Sale, Bisericii Ortodoxe Române și poporului român.

De la orele 12:00, în Aula Magna „Teoctist Patriarhul” din Palatul Patriarhiei va avea loc un moment aniversar dedicat împlinirii a 60 de ani de către Patriarhul României, care va cuprinde lansarea unui Album aniversar și a unui Volum omagial, precum și difuzarea unui film documentar realizat de către postul de televiziune TRINITAS TV al Patriarhiei Române.

Sunt așteptați la eveniment cei care doresc să îl felicite pe Preafericitul Părinte Patriarh Daniel: membri ai Sfântului Sinod, reprezentanți ai autorităților centrale și locale, personalități ale vieții publice românești, cler și credincioși.

Comentarii Facebook


Știri recente