Preafericitul Părinte Patriarh Daniel a semnat hrisovul de punere a pietrei de temelie a primei biserici românești din Italia

Prima biserică românească din Italia se va ridica la Bari. Hrisovul de punere a pietrei de temelie a acestei biserici cu hramurile Sfânta Treime și Sfântul Ierarh Nicolae, făcătorul de minuni, a fost semnat astăzi, 3 septembrie, de Preafericitul Părinte Daniel, Patriarhul Bisericii Ortodoxe Române.

Pe 20 septembrie, în Duminica de după Înălțarea Sfintei Cruci, la Bari, în Italia, se va pune piatra de temelie a primei biserici ortodoxe românești care se va ridica din temelie pe cuprinsul Episcopiei Italiei. La slujbă vor participa IPS Mitropolit Iosif al Europei Occidentale și Meridionale, PS Episcop Siluan al Italiei și alți ierarhi ai Bisericii noastre. După cum ne-a spus părintele paroh Mihai Driga, biserica românească din Bari, unde, din anul 1087, se află moaștele Sfântului Ierarh Nicolae, arhiepiscopul Mirelor Lichiei, va avea și demisol și subsol. „Este un complex parohial, format din biserică, care are aproximativ 200 de metri pătrați, un demisol de 600 de metri pătrați și un subsol de 400 de metri pătrați. La demisol va fi o sală de conferințe, vor fi săli pentru cateheză și școală, bibliotecă, oficiu parohial și o bucătărie pentru sărbătorile românești. În partea de la subsol vom avea o capelă, pe care o vom folosi pentru botezuri și înmormântări”.

Biserica se va ridica prin jertfa preoților și a credincioșilor, cu sprijinul instituțiilor statului român, a autorităților locale italiene și a Patriarhiei Române. Până la ora actuală, ajutorul cel mai mare pentru obținerea terenului, a aprobărilor și pentru proiectul de construcție parohia l-a primit din partea Asociației româno-italiană „Suflet românesc”.

Sursa: ziarullumina.ro

Comentarii Facebook


Știri recente