Preafericitul Părinte Patriarh Daniel a fost primit, astăzi, de Sanctitatea Sa Patriarhul Bartolomeu I al Constantinopolului, la Patriarhia Ecumenică

La sosirea pe aeroportul din Istanbul, astăzi, 27 mai, Preafericitul Părinte Patriarh Daniel a fost întâmpinat de o delegație a Patriarhiei Ecumenice, alcătuită din Înaltpreasfințitul Părinte Mitropolit Emanuel al Franței și Înaltpreasfințitul Părinte Mitropolit Ghenadios de Sasima, împreună cu Părintele Silviu State, parohul bisericii „Sfânta Muceniță Paraschevi” din Istanbul. Începând cu ora 12, în Catedrala patriarhală „Sfântul Mare Mucenic Gheorghe” a avut loc o slujbă de Te Deum în cinstea sosirii Preafericitului Părinte Patriarh Daniel la Constantinopol.

Preafericitul Părinte Daniel, Patriarhul Bisericii Ortodoxe a fost primit de Sanctitatea Sa Bartolomeu I, Patriarhul Constantinopolului, la Patriarhia Ecumenică. Ceremonia de primire s-a desfășurat în Sala Tronului din Reședința patriarhală. Sanctitatea Sa Bartolomeu I a rostit un discurs de întâmpinare, Preafericitul Părinte Patriarh Daniel răspunzând cuvântului de bun venit al Întâistătătorului Patriarhiei Ecumenice.

Vizita istorică începută astăzi de Preafericitul Părinte Patriarh Daniel, însoțit de o delegație a Bisericii Ortodoxe Române, din care fac parte Preasfințitul Părinte Casian, Episcopul Dunării de Jos, și Preasfințitul Părinte Ciprian Câmpineanul, Episcop vicar patriarhal, se înscrie în seria manifestărilor consacrate anului „2009 – An comemorativ omagial al Sfântului Vasile cel Mare și al celorlalți sfinți capadocieni”. Este prima vizită efectuată de Preafericitul Părinte Patriarh Daniel la Patriarhia Ecumenică în calitatea de Întâistătător al Bisericii Ortodoxe Române.

Sursa: Radio TRINITAS

Comentarii Facebook


Știri recente