Preafericitul Părinte Patriarh Daniel a adresat un mesaj de condoleanțe Premierului României

BIROUL DE PRESĂ AL PATRIARHIEI ROMNE ne informează:

În urma trecerii la cele veșnice a domnului Ioan Boc, Preafericitul Părinte Patriarh Daniel a adresat domnului Prim-ministru Emil Boc și familiei îndurerate următorul mesaj de condoleanțe:

Familiei Domnului EMIL BOC,

Prim-ministru al Guvernului României

Stimate Domnule Prim-ministru,

Îndurerată familie,

Îndoliată adunare,

Am aflat cu durere de trecerea din această viață a tatălui Domniei Voastre, Ioan Boc.

Iubit de cei din jur și de familia sa, Domnul Ioan Boc reprezintă pentru cei care l-au cunoscut și iubit modelul de „părinte creștin„, un tată care și-a crescut copiii în dragoste față de tradițiile românești și valorile familiei creștine.

Tată a cinci copii, vrednici urmași ai săi, Ioan Boc și-a dedicat viața familiei sale, având conștiința profundă a datoriei împlinite.

Familia, prietenii și apropiații săi trăiesc astăzi această pierdere ca o durere profundă care nu poate fi alinată decât prin rugăciune și prin comemorare pioasă și recunoscătoare pentru ceea ce Domnul Ioan Boc a dăruit de-a lungul întregii sale vieți.

În aceste momente de întristare și doliu ne aducem aminte de îndemnul Sfântului Apostol Pavel care zice: ‘Nu vă întristați ca cei care nu au nădejde; pentru că de credem că Iisus a murit și a înviat, tot așa (credem) că Dumnezeu, pe cei adormiți întru Iisus, îi va aduce împreună cu El‘ (I Tesaloniceni 4, 13-14).

În acest ceas de vremelnică despărțire până la învierea cea de obște, ne rugăm Mântuitorului Hristos, Cel înviat din morți, să odihnească cu drepții sufletul robului Său Ioan, în lumina Împărăției Cerurilor unde nu este durere, nici întristare, nici suspin, iar familiei îndoliate și tuturor celor care l-au iubit și prețuit, să le dăruiască mângâiere și întărire sufletească.

Veșnica lui pomenire din neam în neam!

Cu părintești condoleanțe și binecuvântări pentru familia îndurerată,

†DANIEL

Patriarhul Bisericii Ortodoxe Române

Comentarii Facebook


Știri recente