Preafericitul Părinte Patriarh Daniel a acordat rangul de „Mitropolit ad personam” IPS Nifon, Arhiepiscopul Târgoviștei

Astăzi, 10 iulie, la Târgoviște, Preafericitul Părinte Patriarh Daniel a acordat rangul de „Mitropolit ad personam” Înaltpreasfințitului Părinte Nifon, Arhiepiscopul Târgoviștei. Gramata patriarhală a fost citită de Presfințitul Vincențiu Ploieșteanul, episcop vicar patriarhal, în calitate de secretar al Sfântului Sinod al BOR.

Preafericitul Părinte Patriarh Daniel i-a înmânat Înaltpreasfințitului Mitropolit Nifon, Arhiepiscop al Târgoviștei și exarh patriarhal însemnele arhierești specifice noului său rang.

După acordarea rangului de Mitropolit ad personam, Înaltpreasfințitul Mitropolit Nifon a ținut un cuvânt de învățătură în care a evidențiat importanța scaunului arhiepiscopal de la Târgoviște, acesta fiind continuatorul istoric al vechiului scaun mitropolitan al Țãrii Românești.

În 2008 se împlinesc și 500 de ani de la trecerea la Domnul a Sf. Ierarh Nifon, patriarhul Constantinopolului și mitropolitul Țãrii Românești, strãlucit reorganizator al vieții ecleziale și importantã personalitate a spiritualitãții ortodoxe.

Înaltpreasfințitul Mitropolit Nifon, Arhiepiscop al Târgoviștei și exarh patriarhal a primit mesaje de felicitare și din partea reprezentanților autorităților centrale. Mesajul transmis de președintele României, Traian Băsescu, a fost citit de Bogdan Tătaru Cazaban, consilier prezidențial.

Adrian Lemeni, consilierul personal al premierului Călin Popescu Tăriceanu, a citit mesajul de felicitare transmis de Guvernul României.

Sursa: TRINITAS TV

Comentarii Facebook


Știri recente