Preafericitul Părinte Daniel va susține o cuvântare în cadrul celei de-a XIII-a Adunări generale a Conferinței Bisericilor Europene

În orașul francez Lyon se desfășoară începând de ieri, 15 iulie, cea de-a XIII-a a Adunare generală a Conferinței Bisericilor Europene. Întrunirea reunește reprezentanți ai tuturor Bisericilor din Europa.

Preafericitul Părinte Daniel, Patriarhul Bisericii Ortodoxe Române, a fost prezent la deschiderea celei de-a XIII-a Adunări generale a Conferinței Bisericilor Europene, ceremonie desfășurată în cursul serii de ieri. Preafericirea Sa a ajuns aseară în localitatea franceză, întâlnindu-se cu Arhiepiscopul Lyonului, Cardinalul romano-catolic Philippe Ignace Barbarin. După participarea la deschiderea celei de-a XIII-a Adunări generale a Conferinței Bisericilor Europene, Preafericitul Părinte Daniel s-a întâlnit și cu românii ortodocși din Lyon.

În cadrul plenarei tematice „Chemarea la o singură speranță în Iisus Hristos”, desfășurată astăzi după-amiază, în a doua zi a întrunirii ecumenice, Preafericitul Părinte Daniel va susține conferința cu titlul „Speranța se naște din credință și se manifestă prin iubire”.

Sursa: Radio TRINITAS

Comentarii Facebook


Știri recente