Prăznuirea Sfinților Brâncoveni în Episcopia Tulcii

Biserica din parohia Nifon, protopopiatul Niculițel și-a sărbătorit vineri 16 august a.c. cel de al doilea hram „Sf. Martiri Brâncoveni”.

Sfânta Liturghie arhierească a fost săvârșită de către Preasfinția Sa Visarion Episcopul Tulcii înconjurat de un sobor de preoți și diaconi în prezența a mulți credincioși, informează Biroul de Presă al Episcopiei Tulcii.

În cuvântul rostit, chiriarhul locului a subliniat importanța acestei zile în care Biserica face pomenire de icoana nefăcută de mână a Mântuitorului Iisus Hristos din Edesa și de Sfinții martiri Brâncoveni.

„Să luăm așadar pildă de la Sfinții pomeniți astăzi și să păstrăm și noi cu sfințenie chipul Domnului Hristos în inimile noastre, iar exemplul credinței mărturisitoare și jertfelnice al brâncovenilor să-l urmăm cu tărie spre dobândirea vieții veșnice” a spus Preasfinția Sa.

În acest an biserica parohială din Nifon împlinește 100 de ani de la sfințirea ei de către episcopul Nifon Niculescu al Dunării de Jos, cel care a și ctitorit-o motiv pentru care biserica a primit și hramul „Sf. Ierarh Nifon”, iar localitatea din vechea ei denumire de Țiganca s-a numit Nifon în cinstea binefăcătorului ei.

Comentarii Facebook


Știri recente