Prăznuirea Sfântului Ierarh Nicolae la Catedrala Arhiepiscopală din Râmnicu Vâlcea

În atmosfera duhovnicească de pregătire pentru întâmpinarea Praznicului Nașterii Domnului, trăim bucuria sărbătoririi și cinstirii Sfântului Ierarh Nicolae, Arhiepiscopul Mirelor Lichiei, ocrotitorul Catedralei Arhiepiscopale și al Seminarului Teologic din Râmnicu Vâlcea.

După cum informează Biroul de Presă al Arhiepiscopiei Râmnicului, din anul 2012 în Catedrala Arhiepiscopală din Râmnicu Vâlcea se află spre cinstire și binecuvântare un fragment din moaștele Sfântului Ierarh Nicolae, alături de cele ale Sfântului Ierarh Calinic, ctitorul catedralei, și ale Sfinților Mucenici Mercurie, Teodor Stratilat și Carp Episcopul.

Programul liturgic închinat cinstirii Sfântului Ierarh Nicolae este următorul:

Joi, 5 decembrie:

– orele 17.00, Slujba Vecerniei cu Litie și Acatistul Sfântului Ierarh Nicolae în Catedrala Arhiepiscopală „Sfântul Nicolae” din Râmnicu Vâlcea.

– orele 19.00, Taina Sfântului Maslu.

Vineri, 6 decembrie:

– orele 07.00, Utrenia

– orele 09.30, Sfânta Liturghie Arhierească săvârșită în ziua cinstirii Sfântului Ierarh Nicolae.

La sărbătoare sunt așteptați reprezentanți ai administrației locale și centrale, preoți, stareți și starețe, studenți și elevi seminariști, credincioși din Arhiepiscopia Râmnicului și pelerini din țară.

Comentarii Facebook


Știri recente

PS Ignatie: De ce trăim stări de anxietate?

Preasfințitul Părinte Ignatie, Episcopul Hușilor, a oficiat duminică Sfânta Liturghie la Catedrala Mitropolitană din Sibiu. La predică, ierarhul explicat pasajul evanghelic Despre grijile vieții, accentuând modul simplu în care omul ar trebui se raporteze la…