Praznicul Schimbării la Față a Domnului în biserica schitului Sf. Ier. Nicolae din municipiul Giurgiu

Biserica Ortodoxă prăznuiește astăzi, 6 august, slăvitul praznic al Schimbării la Față a Domnului nostru Iisus Hristos. Cu această ocazie Preasfințitul Părinte Ambrozie, Episcopul Giurgiului a săvârșit Sfânta și Dumnezeiasca Liturghie în biserica Schitului „Sf. Ier. Nicolae” din mun. Giurgiu, potrivit episcopiagiurgiului.ro

Credincioșii prezenți au avut bucuria de a se închina la moaștele Sfintei Mari Mucenițe Ecaterina și ale Sfântului Mare Mucenic Gheorghe aduse spre închinare de la Catedrala Episcopală din Giurgiu.

În cuvântul de învățătură, Preasfinția Sa a vorbit despre însemnătatea duhovnicească a acestui mare praznic al Ortodoxiei, numit și Praznicul Luminii. Urmând Domnului nostru Iisus Hristos pe Muntele Tabor, cei trei ucenici au văzut dumnezeiasca Sa față strălucind ca soarele, iar veșmintele s-au făcut albe ca lumina. Izvorând din însuși Mântuitorul, această lumină sfântă a avut rolul de a le întări credința ucenicilor în dumnezeirea Sa, încredințându-i pe aceștia că este cu adevărat Fiului lui Dumnezeu. Totodată, lumina de pe chipul Mântuitorului este o prevestire a luminii Învierii, care va străluci pe chipul tuturor oamenilor care Îi vor urma Lui. În încheiere, Preasfinția Sa a arătat că Praznicul Schimbării la Față este un prilej de schimbare lăuntrică, de curățire sufletească, pentru a primi harul și lumina pe care Dumnezeu ni le trimite prin Sfintele Taine.

La final, credincioșii au primit ultimul număr al revistei „Familia Ortodox㆙†™.

Comentarii Facebook


Știri recente