Praznicul Pogorârii Sfântului Duh la Catedrala din Curtea de Argeș. IPS Calinic a explicat credincioșilor sensul duhovnicesc al sărbătorii

Numeroși credincioși din cuprinsul Eparhiei Argeșului și Muscelului au participat la Sfânta Liturghie oficiată în Catedrala Arhiepiscopală, ctitoria Sfântului Neagoe Basarab. Slujba a fost oficiată de Înaltpreasfințitul Părinte Calinic, informează site-ul oficial al Eparhiei.

În cuvântul rostit în data de 4 iunie 2017, Arhiepiscopul Argeșului și Muscelului a amintit de prezența lucrării Duhului Sfânt în toate activitățile pe care omul le desfășoară zilnic. De asemenea, părintele arhiepiscop a evidențiat Pogorârea Duhului Sfânt înseamnă momentul nașterii Bisericii și al începutului propovăduirii Evangheliei Mântuitorului Iisus Hristos în întreaga lume.

După săvârșirea Sfintei Liturghii, a fost oficiata și Vecernia Rusaliilor. Cu această ocazie, au fost sfințite frunzele de nuc.

Comentarii Facebook

Lasă un răspuns


Știri recente

6 sate în care să-ți petreci Crăciunul

Tradiții, peisaje unice și mănăstiri monument istoric, toate acestea reprezintă doar câteva din motivele pentru care ar trebui ca sărbătorile de iarnă să fie petrecute în vatra satului. Pentru a omagia toate aceste elemente definitorii…