Praznicul Pogorârii Sfântului Duh la Catedrala din Caransebeş. Slujba a fost oficiată de PS Lucian

În ziua praznicului Pogorârii Sfântului Duh, Preasfinţitul Părinte Lucian a oficiat Sfânta Liturghie urmată de slujba Vecerniei plecării genunchilor, în Catedrala Episcopală Învierea Domnului din Caransebeş.

La Sfânta Liturghie au participat, ca în fiecare an, un număr însemnat de credincioşi. Răspunsurile liturgice au fost oferite de Corul Catedralei, condus de părintele profesor Gheorghe Tistu.

În cadrul slujbei, Episcopul Caransebeșului a hirotonit un preot pe seama Parohiei Băuțarul Inferior din Protopopiatul Caransebeș. De asemenea, a hirotesit întru iconom-stavrofor pe trei preoți ai Catedralei Episcopale din Caransebeș.

În cuvântul rostit, părintele episcop a evidențiat importanța și semnificația sărbătorii Pogorârii Sfântului Duh, informează Diac. Pavel Canea și Darius Herea de la Biroul de Presă al Eparhiei.

La acest Praznic al Cinzecimii se cuvine să adresăm un cuvânt de felicitare tuturor preoților și credincioșilor din Eparhia Caransebeșului și din toată lumea creștină dreptmăritoare, pentru că este ziua în care Biserica creștină din punct de vedere istoric se întemeiază, a spus ierarhul.

În continuare, părintele arhimandrit Constantin Timiș, vicar eparhial, a dat citire mesajului Preafericitului Părinte Daniel, Patriarhul Bisericii Ortodoxe Române, cu prilejul Zilei Internaționale a Copilului (1 iunie) și al Duminicii Părinților și a Copiilor (4 iunie 2017).

La finalul slujbei, chiriarhul locului a sfinţit, potrivit tradiţiei Bisericii, spicele de grâu care au fost împărţite, alături de anaforă şi iconiţe cu Praznicul Rusaliilor, credincioşilor.

Comentarii Facebook


Știri recente