Praznicul Învierii Domnului la Buzău

La Catedrala arhiepiscopală „Înălțarea Domnului” și „Sfinții Trei Ierarhi” din Buzău, mii de credincioși au primit, în noaptea de 19 spre 20 aprilie 2014, Lumina Sfântă, adusă de la biserica Sfântului Mormânt din Ierusalim. Slujba de Înviere a fost oficiată de Înaltpreasfințitul Părinte Ciprian, Arhiepiscopul Buzăului și Vrancei, împreună cu un sobor de preoți și diaconi.

După Utrenia pascală, Întâistătătorul Eparhiei de la Curbura Carpaților a săvârșit Sfânta Liturghie în catedrală, după cum ne-a precizat Dragoș Olteanu.

Duminică, 20 aprilie, începând cu ora 12.00, Înaltpreasfințitul Părinte Ciprian, alături de un sobor de slujitori, a oficiat slujba Vecerniei, cunoscută în popor sub denumirea de „a doua Înviere” sau „Învierea mică”. Aceasta amintește de prima arătare a Mântuitorului, de după Învierea Sa din morți, înaintea ucenicilor care se ascundeau de frica iudeilor.

Credincioșii prezenți în Catedrala arhiepiscopală din Buzău au ascultat Sfânta Evanghelie de la Ioan, cap. 20, versetele 19-25, citită în 12 limbi, după numărul celor 12 Apostoli care au propovăduit în lume vestea Învierii lui Hristos-Domnul.

Comentarii Facebook


Știri recente