Praznicul Învierii Domnului în Eparhia Oradiei

Hramul Catedralei Episcopale Învierea Domnului din Oradea a fost serbat anul acesta pentru a șasea oară de la ridicarea noului locaș de cult, informează Pr. Cristian Rus, consilier cultural și relații mass-media al Episcopiei Oradiei.

Cu puțin înainte de miezul nopții, spre 16 aprilie 2017, Preasfințitul Părinte Sofronie, Episcopul Oradiei a oferit Sfânta Lumină miilor de credincioși adunați pe esplanada Catedralei. A urmat procesiunea în jurul sfântului locaș și slujba învierii oficiată de ierarh în biserică.

În continuare, Sfânta Liturghie din noaptea Învierii Domnului a fost oficiată de unul dintre slujitorii catedralei, în paraclisul de iarnă Sfinţii Ierarhi Nicolae, Spiridon şi Nectarie de la demisolul catedralei.

Sfânta Liturghie din dimineața Duminicii Sfintelor Paști a fost oficiată de PS Sofronie, în Catedrala Episcopală, împreună cu un sobor de clerici, în prezența a sute de credincioși prezenți la hramul edificiului.

În a doua zi a Sfintelor Paşti, 17 aprilie 2017, Chiriarhul Oradiei a slujit în biserica parohiei Învierea Domnului și Intrarea Domnului în Ierusalim din cartierul Mihai Eminescu.

Marți, 18 aprilie, în a treia zi a praznicului Învierii, ierarhul a efectuat o vizită pastorală în parohia Belejeni, Protopopiatul Beiuș.

PS Sofronie a oficiat Sfânta Liturghie în biserica Adormirea Maicii Domnului a parohiei bihorene.

În cuvântul rostit, Preasfinția Sa a vorbit despre prezența reală a Mântuitorului Hristos Cel Înviat pe pământ și în zilele noastre, prin Sfânta Euharistie, adresând credincioșilor îndemnul de a se spovedi și a se împărtăși cât mai des cu Sfintele Taine.

După slujbă, ierarhul a binecuvântat noua casă parohială ce a fost finalizată de curând. De asemenea, Preasfinția Sa a vizitat șantierul bisericii aflate în construcție, din parohia Drăgănești.

Comentarii Facebook

Lasă un răspuns


Știri recente