Praznicul „Intrarea în Biserică a Maicii Domnului” sărbătorit la Bocșa, Protopopiatul Reşiţa

La Praznicul „Intrării în Biserică a Maicii Domnului”, Parohia Bocşa Română III din Protopopiatul Reşiţa și-a sărbătorit hramul. Cu acest prilej Preasfinţitul Părinte Lucian, Episcopul Caransebeşului, s-a aflat în mijlocul credincioşilor parohiei, săvârşind Sfânta Liturghie, înconjurat de un sobor de preoţi şi diaconi, în biserica parohială cu hramul „Intrarea în Biserică a Maicii Domnului”.

La slujbă au participat un număr însemnat de credincioşi, foarte mulţi împărtăşindu-se la momentul potrivit cu Trupul şi Sângele Mântuitorului Iisus Hristos. Au fost de asemenea prezenți și ostenitorii și beneficiarii Complexului de servicii sociale „Sfântul Ierarh Nectarie”, ce se află în curtea bisericii.

În cadrul Sfintei Liturghii Preasfințitul Lucian a hirotonit întru diacon pe tânărul teolog Petru Urdăreanu ce va fi numit preot pe seama Parohiei Berliște, din Protopopiatul Moldova Nouă. Răspunsurile liturgice au fost date de către Grupul psaltic „Ethos” al Episcopiei Caransebeșului.

În cuvântul de învățătură adresat credincioșilor Preasfințitul Părinte Lucian a vorbit despre iubirea milostivă pe care trebuie să o avem față de aproapele: „Suntem în Postul Crăciunului, după duminica Samarineanului milostiv, după ce am ascultat și pastorala Sfântului Sinod al bisericii noastre și de aceea am slujit astăzi în această parohie pentru a împlini îndemnurile pastoralei și pentru a împleti Liturghia cu filantropia, rugăciunea din biserică cu agapa frățească, din acest centru social. Trebuie să împlinim cuvântul Mântuitorului care ne spune: «Fiți milostivi precum și Tatăl vostru Cel din ceruri milostiv este» și să avem această iubire milostivă față de toți oamenii, pentru că Samarineanul milostiv, prin excelență Iisus Hristos, a avut milă și a iubit jertfelnic întreg neamul omenesc. De asemenea suntem chemați în Postul Crăciunului la împlinirea milei creștine și la împletirea rugăciunii cu milostenia, să-i vedem pe cei din jurul nostru cu ochi milostivi, să-i cercetăm pe cei bolnavi, pe cei necăjiți și singuri, să fim aproape de copiii orfani și de bătrânii neajutorați”.

Parohia „Intrarea în Biserică a Maicii Domnului” a fost înfiinţată în anul 2009. În curtea bisericii se dezvoltă o frumoasă lucrare filantropică, funcţionând Complexul de servicii sociale „Sfântul Ierarh Nectarie”, unde copiii și bătrânii proveniți din medii defavorizate primesc o masă caldă.

(Articol realizat de Diac. Pavel Canea)

Comentarii Facebook


Știri recente