Praznicul Întâmpinării Domnului la Catedrala Episcopală din Slobozia

Duminică, 2 februarie 2014, în ziua slăvitului praznic al Întâmpinării Domnului, Preasfințitul Părinte Episcop Vincențiu, a săvârșit Sfânta Liturghie arhierească la Catedrala „Înălțarea Domnului” din Slobozia, informează sf-esc.ro

Preasfinția Sa a fost înconjurat la această mare sărbătoare de preacucernici părinți consilieri, protopopi, preacuvioși părinți stareți, preoți și diaconi și mulțime de credincioși.

Răspunsurile liturgice au fost date de Corala „Sfântul Mare Mucenic Mina” a Protopopiatului Slobozia.

Praznic al Întâmpinării Domnului, prilej cu care s-a aniversat și împlinirea a 20 de ani de la consacrarea Preasfințitului Părinte Episcop Vincențiu ca arhiereu, a fost moment de înnoire duhovnicească, pentru toți credincioșii din Episcopia Sloboziei și Călărașilor, care au fost prezenți și împreună rugători cu soborul de slujitori.

În cadrul Sfintei Liturghii a fost hirotonit preot diaconul Cătălin Ștefan Niță pe seama parohiei Prozanic, Protopopiatul Oltenița, iar preacucernicului părinte Ionuț Butu, inspector eparhial, i-a acordat duhovnicia prin hirotesie.

În cuvântul de învățătură Preasfinția Sa a vorbit despre prăznuirea de astăzi și despre roadele duhovnicești pe care le primim de la Mântuitorul Iisus Hristos, încredințându-ne toată viața lui Dumnezeu. A mulțumit părinților consilieri, protopopi și stareți pentru prezența la acest moment aniversar și pentru bucuria comuniunii în slujire.

Cu această ocazie, au fost lansate trei monografii-album: Monografia Protopopiatul Lehliu, Monografia Mănăstirii Radu Negru și Monografia Parohiei „Sfântul Ioan Botezătorul” Alexe, municipiul Călărași, volume aniversare tipărite de Editura Episcopiei Sloboziei și Călărașilor, prezentate de părintele consilier Manuel Rusu.

Preasfinția Sa a acordat acte de cinstire: preacucernicului părinte Oliver Clementin Matache i-a acordat rangul de iconom-stavrofor cu dreptul a purta și „Crucea Sloboziei”, iar domnului avocat Ștefan Sava i-a acordat Ordinul „Crucea Sloboziei, în Grad de Cruce Aniversară”.

La sfârșitul Sfintei Liturghii s-a rostit un Polihroniu, pentru că ziua de 2 februarie are o însemnătate deosebită pentru comunitatea Episcopiei Sloboziei și Călărașilor. În acest an s-au împlinit 20 ani de când Întâistătătorul Eparhiei , Preasfințitul Părinte Episcop Vincențiu a primit hirotonia întru arhiereu.

Comentarii Facebook


Știri recente